Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány beoltatja a magyar Mikulást

2009.11.25. 14:03
Idén 15 millió forinttal kevesebbet költ a kormány a Kossuth téri Ország Karácsonyára. A Mikulást és a krampuszokat is beoltják H1N1 ellen.

Idén 42 millió forint jut az Ország Karácsonyára, míg tavaly 57 milliót költöttek a Kossuth téri rendezvényre. Lesz kézműves vásár és Meseváros, utóbbi december 5. és 23. között, hétköznaponként 12 órától este 8 óráig lesz nyitva. A Mikulásház hétköznaponként 16-19 óra között várja az érdeklődőket, hétvégén pedig reggel 10 és este 8 óra között lesz nyitva. Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: a Mikulásházban lévő magyar Mikulást és a krampuszokat is beoltják a H1N1 vírus ellen. A Magyarországra érkező lappföldit Mikulást nem oltják be.

Az Ország Karácsonyfája idén a 474 lakosú Felsőcsatárról érkezik, a 16 méter magas és több mint 40 éves erdei lucfenyőt több mint 1500 gömbdísz, egy kilométer hosszú girland és égősor dísziti majd, és december 5-től 27-ig lehet megnézni.