Olivér
4 °C
8 °C

Egy hét alatt 55 százalékkal nőtt az influenzások száma

2009.11.25. 16:42 Módosítva: 2009-11-25 17:59:17
Az előző héten 34 100-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami 55 százalékos növekedés az azt megelőző hét adataihoz képest. A Nézőpont Intézet felmérése szerint jelentősen nőtt a H1N1 oltóanyag iránti igény.

Falus Ferenc szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a megbetegedési adatokat ismertetve közölte azt is, hogy 234 embert ápoltak influenzaszerű tünetekkel kórházban.

Székely Tamás egészségügyi miniszter arról számolt be, hogy az oltóközpontokban 7200-an kaptak védőoltást az új influenzavírus ellen, pénteken további oltópontok nyílnak, így akkorra már kétszáz helyen lehet térítés ellenében oltáshoz jutni. A tárcavezető szerint a további helyekkel elérhető, hogy naponta 15-20 ezer embert oltsanak be. Egyelőre nem tervezik, hogy a kijelölt oltóhelyek a hétvégén is nyitva legyenek.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint alig egy hónap alatt jelentősen növekedett a H1N1 elleni oltóanyag iránti igény. Míg októberben csak a megkérdezettek 16 százaléka akarta beoltatni magát (vagy már túl is volt rajta), számuk novemberre 30 százalékra emelkedett. A mintegy 2,5 millió "oltóanyagpárti" válaszadó közül nagyjából 1,3 millió felnőtt már be is oltatta magát - derült ki a november 17. és 20. között készített felmérésből.

Magyarországon körülbelül 1,5 millióan kaptak védőoltást az új influenzavírus ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?