A rendőrség is szállít vakcinát

2009.11.26. 15:05 Módosítva: 2009.11.26. 16:58
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) autói is besegítenek a H1N1 vírus elleni vakcina szállításába - jelentette be az egészségügyi miniszter. Péntektől újabb oltóhelyek nyílnak, így az országban már 200 helyen lehet térítés ellenében védőoltáshoz jutni.

Az ÁNTSZ és a rendőrség megállapodást kötött, hogy amennyiben segítségre van szüksége a kistérségi ÁNTSZ-eknek az oltóanyag kiszállításában, igénybe vehetik a rendőrség autóit, közölte Székely Tamás.

Péntektől további oltóhelyek nyílnak országszerte, így összesen kétszáz helyen lehet térítés ellenében védőoltáshoz jutni - mondta el.

Molnár Kornélia helyettes tiszti főorvos tájékoztatása szerint a pénteken nyíló oltóközpontokba kiszállították a száz adagos nyitókészletet. A tárcavezető ehhez hozzátette, 8400-an kaptak védőoltást a különböző oltóhelyeken, de ott csak az új vírus elleni szert adják be, a szezonális influenzaoltást nem.

Az országban működő oltópontokról tájékozódni lehet az interneten az Egészségügyi Minisztérium, az ÁNTSZ, valamint az Országos Epidemiológiai Központ oldalán. Székely Tamás elmondta azt is, elindították a www.jarvany.hu honlapot, ahol szintén hasznos információkkal szolgálnak.

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, az Omninvest eleget fog tenni szerződésben vállalt kötelezettségének a négymillió térítésmentes vakcina legyártására. Mint Székely Tamás kifejtette, a gyártónak november 30-ig kell leszállítania a négymillió adagot.

A raktározással megbízott Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) raktáraiba 3,8 millió adagot már korábban odaszállítottak, de a gyártó raktáraiban is 800 ezres készlet van. "Bátran kijelenthetjük, hogy a szerződésben foglalt feltételeknek a gyártó eleget fog tenni" - közölte a tárcavezető.  • Hírek
  • Bankszámla