Gyurcsány és Kapolyi nem fizetett be a krízisalapba

2009.11.26. 08:27
Nincsenek adakozó kedvükben a szocialisták. A Magyar Nemzet szerint a fogadkozások ellenére a szocialista frakció fele egy fillért sem fizetett be a krízisalapba. A nemfizetők között van a milliárdos Kapolyi László, a sikeres vállalkozóból lett miniszterelnök Gyurcsány Ferenc és a volt pártpénztárnok Boldvai László is.

Bár a szocialisták parlamenti frakciója többször is fogadkozott, hogy példamutatóan hozzájárul a krízisalaphoz, amit a kormány állított fel a gazdasági válság károsultjainak megsegítésére, a Magyar Nemzet értesülései szerint a frakció fele ezt még nem tette meg.

Például a nagy személyes vagyonnal bíró volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, vagy a leggazdagabb parlamenti képviselő, a milliárdos Kapolyi László sem. Az MSZP volt pénztárosa, a Salgótarjánban ezer négyzetméteres luxusvillát építő Boldvai László sem fizetett.

De hiányzik a Munkaügyi Minisztérium honlapján közölt listáról a szocialisátk miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila, valamint Katona Béla házelnök, Juhász Ferenc MSZP-alelnök, Keller László volt közpénzügyi államtitkár, Gráf József mezőgazdasági miniszter, Juhász Gábor titkosszolgálati miniszter és Szigetvári Viktor kabinetfőnök is.

Olyan szocialista politikusok is akadnak a nemfizetők között, akik a parlamentben bírálták az ellenzéket, mert azok nem fizetnek be a krízisalapba. Ilyen Katona Tamás pénzügyi és Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár.