Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már 11 ember van előzetesben a sajóbábonyi összetűzés miatt

2009.11.26. 15:57
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy fiatalkorú fiút, aki ellen a november közepén Sajóbábonyban történt összetűzés miatt indítottak eljárást. A Miskolci Városi Bíróság korábban már tíz helyi lakos előzetes letartóztatását rendelte el, így - a csütörtöki döntéssel - már 11-en vannak előzetesben, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy fiatalkorú fiút csütörtökön a november közepén történt sajóbábonyi események miatt, mondta a Borsod megyei bíróság szóvivője. Ezzel a döntéssel már 11 ember van előzetesben, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

Szabó József közölte, a Miskolci Városi Bíróság december 26-ig helyezte előzetes letartóztatásba a fiatalkorú vádlottat. A döntést azzal indokolták, hogy fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk befolyásolásának lehetősége és megfélemlítése, valamint a bűnismétlés veszélye, mert egy másik eljárás is folyamatban van a vádlott ellen.

Hozzátette, hogy a fiatalkorú esetében is felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve rongálás vétsége miatt indítottak eljárást.

November 15-én, vasárnap délután Sajóbábonyban - az eddigi adatok szerint - a helyi lakosok egy csaknem 40-50 fős csoportja vascsövekkel, fakarókkal és egyéb, sérülés okozására alkalmas eszközökkel vonult a települést jelző táblához, miután megtudták, hogy a Jobbik tagjai a településre érkeznek, majd a két csoport összetűzésbe keveredett.

A már ismert büntetőügyek mellett további két nyomozást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyesülési joggal való visszaélés vétsége miatt a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatba, mondta korábban a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Azért indítottak eljárást, mert a beszerzett bizonyítékok alapján egyes "személyek a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésére irányuló magatartást tanúsítottak".