Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fideszes képviselő családja építhet parkolóházat Veszprémben

2009.11.27. 21:01
Fideszes önkormányzati képviselő családtagjai építhetnek parkolóházat Veszprémben, így döntött a város legutóbbi közgyűlésén. A Benzinklub Kft. a Vár Áruház mögötti területen építkezhet, a cégben Hudvágner Tamás családtagjai is tulajdonosok.

Hudvágner Tamás fideszes önkormányzati képviselő testvérének és édesapjának érdekeltségébe tartozó cég építhet parkolóházat Veszprémben - erről döntött a jobboldali többség a legutóbbi városi közgyűlésen. A beruházás több mint 600 millió forintba kerül.

A képviselő már korábban bejelentette érintettségét az ügyben és nem is szavazott a napirendről. Baumgartner Lajos, a gazdasági bizottság szintén fideszes elnöke elmondta, a terület bérbeadására pályázatot írtak ki, amire ketten jelentkeztek, az értékelő bizottság javasolta nyertesnek a Benzinklub Kft.-t. A döntés mögött nincs mutyi, fogalmazott Baumgartner Lajos, a másik pályázó ugyanis lehetetlen feltételeket szabott, azt kérte, a parkolóház 500 méteres körzetében ne tegyék lehetővé a gépkocsik várakozását, valamint a város igazítsa a parkolási díjait az övéhez.

Baumgartner Lajos szerint jogilag nem kifogásolható a döntés, igaz, valóban nem szerencsés. Szerinte azonban nem lehet csak azért kizárni valakit a pályázatból, mert a testvére önkormányzati képviselő, hiszen így soha semmilyen pályázaton nem indulhatna a családtag.

Hartmann Ferenc a városi képviselőtestület szocialista frakcióvezetője szerint nem csak furcsa és szokatlan a döntés, hanem etikátlan is.