Oszkó: Elfogultak a költségvetés bírálói

2009.11.28. 20:55 Módosítva: 2009.11.28. 20:55
Politikailag elfogultak a költségvetés bírálói - így reagált Oszkó Péter pénzügyminiszter arra, hogy 29 közgazdász nyílt levélben kérte az országgyűlési képviselőket: ne fogadják el hétfőn a jövő évi költségvetést, mert az rossz irányba viszi az országot.

Oszkó Péter azért vádolja elfogultsággal a nyílt levél aláíróit, mert közülük többen az Orbán- kormány idején állami intézmények vezetői voltak."Nem sok értelmes mondat van benne leírva, azt kell, hogy mondjam" - ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a pénzügyminiszter. Oszkó Péter emlékeztetett arra is, hogy Franciaországon keresztül Amerikán át a lapok dicsérik és olykor irigykednek a magyar válságkezelés valamint a magyar költségvetés stabilitására.

Az aláírók között van Járai Zsigmond, aki az Orbán-kormány pénzügyminisztere volt, később pedig a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Szerinte a költségvetés rossz irányba viszi az országot. "Olyan kiadások vannak költségvetésben, amelyek a bürokrácia működtetését és a korrupciót finanszírozzák, de nincsenek benne olyan kiadások, amelyek alkalmasak lennének a gazdaság dinamizálására, vállalkozások fellendítésére, munkahelyteremtésre" - mondta Járai Zsigmond.

A 29 közgazdász több napilapban is nyílt levelet jelentetett meg szombaton. A parlament hétfőn szavaz a jövő évi költségvetésről.