Ödön
2 °C
11 °C

A Political Capital a Jobbikról is gyűjtött információkat

2009.11.30. 06:19 Módosítva: 2009-11-30 10:18:52
A Jobbikra és a Magyar Gárdára is „rádolgozott” a Political Capital. Az MDF-nek is tanácsokat adó cég a titkosszolgálattal kötött szerződés alapján gyűjtött információkat, és készített ezek alapján elemzéseket a magyarországi szélsőségekről, írja a Magyar Nemzet.

Gyulai Attila, a Political Capital ügyvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, ezen ténykedés közepette „természetesen szóba került a Jobbik és a Magyar Gárda is”.

A lap értesülései szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a Jobbikkal, a Magyar Gárdával, illetve e szervezetek vezetőivel, így Vona Gábor pártelnök-gárdaalapító mozgásával kapcsolatban számított adatokra, amelyeket meg is kapott az elemzőcégtől.

A Political Capital szerint semmi olyat nem közöltek az NBH-val, amit korábbi elemzéseikben már ne hoztak volna nyilvánosságra.

A Magyar Nemzet szerint a cég vezetői azt tervezik, a héten a sajtó munkatársainak is megmutatják a titkosszolgálatnak készült jelentéseiket. Ehhez kell azonban az NBH jóváhagyása is, ahol viszont nem néznék jó szemmel, ha a konkrét politikai szereplőkre vonatkozó anyagokat is kiteregetnék.

A Political Capital közleményben reagált a cikkre. Azt írták, két héttel ezelőtt lejárató kampány indult a Political Capital korábbi vezetője, Somogyi Zoltán ellen. A cikk állításaival szemben soha nem "dolgoztak rá" Vona Gáborra és a Jobbik vezetőire. "Ilyen irányú megrendelést sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól, sem másoktól nem fogadott volna el." - olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?