Taszári szakítás az adonyi gabonatárolók miatt

2009.11.30. 21:30
Kivonul az Ugarde Kft-ből, a taszári repülőtér hasznosítására kiírt pályázat nyertes konzorciumának egyik résztvevője a VIV Holding, amelynek egy 2006-os beruházásával kapcsolatban nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és közokirat hamisítás miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az Ugarde Kft elhatárolódik a társaságban 27 százalékos tulajdonrésszel rendelkező VIV Holdingtól, amely december elsejétől amúgy kivonul a társaságból, adta hírül hétfőn a Somogy Televízió.

A kft. ezen a napon egyébként részvénytársasággá alakul át.

Bicskei Richárd, az Ugarde Kft ügyvezető igazgatójának közlése szerint a VIV Holding annak idején segített a pályázatírásban, tanácsadásért került bele a társaságba.

Az Index pénteken írt arról, hogy a milliárdos taszári ingatlanüzlet nyertese egy törökbálinti illetőségű projektcég, amelynek a fő tulajdonosa egy másik állami gigaberuházásnál, az adonyi intervenciós gabonatárolók építésnél is bábáskodott. Csakhogy a 9 milliárdos MFB hitelből felhúzott magtárak ügyében már hosszabb ideje vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az új tulajdonosi körről a részletek ismertetése nélkül a cég vezetője azt ígérte: olyan vállalatok jönnek, akiknek már van gyakorlatuk ezekben a projektben.

A taszári bázis hasznosítására kiírt pályázatot elbíráló Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem vizsgálta a pályázó cég hátterét. Mint Németh Béla tanácsadó elmondta: a pályázó Magyarországon bejegyzett köztartozásmentes cég mint jogi személy teljesen megfelelt a pályázati feltételeknek.