Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Taszári szakítás az adonyi gabonatárolók miatt

2009.11.30. 21:30
Kivonul az Ugarde Kft-ből, a taszári repülőtér hasznosítására kiírt pályázat nyertes konzorciumának egyik résztvevője a VIV Holding, amelynek egy 2006-os beruházásával kapcsolatban nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és közokirat hamisítás miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az Ugarde Kft elhatárolódik a társaságban 27 százalékos tulajdonrésszel rendelkező VIV Holdingtól, amely december elsejétől amúgy kivonul a társaságból, adta hírül hétfőn a Somogy Televízió.

A kft. ezen a napon egyébként részvénytársasággá alakul át.

Bicskei Richárd, az Ugarde Kft ügyvezető igazgatójának közlése szerint a VIV Holding annak idején segített a pályázatírásban, tanácsadásért került bele a társaságba.

Az Index pénteken írt arról, hogy a milliárdos taszári ingatlanüzlet nyertese egy törökbálinti illetőségű projektcég, amelynek a fő tulajdonosa egy másik állami gigaberuházásnál, az adonyi intervenciós gabonatárolók építésnél is bábáskodott. Csakhogy a 9 milliárdos MFB hitelből felhúzott magtárak ügyében már hosszabb ideje vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az új tulajdonosi körről a részletek ismertetése nélkül a cég vezetője azt ígérte: olyan vállalatok jönnek, akiknek már van gyakorlatuk ezekben a projektben.

A taszári bázis hasznosítására kiírt pályázatot elbíráló Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem vizsgálta a pályázó cég hátterét. Mint Németh Béla tanácsadó elmondta: a pályázó Magyarországon bejegyzett köztartozásmentes cég mint jogi személy teljesen megfelelt a pályázati feltételeknek.