H1N1: meghalt a tizenhatodik beteg

2009.12.01. 18:36 Módosítva: 2009.12.01. 18:55
A Semmelweis Egyetemen kezelt kismama után Zalaegerszegen is meghalt egy újinfluenzás: a tizenhatodik magyar áldozat egy 24 éves férfi.

Meghalt egy 24 éves fiatalember a zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban, az új vírus támadta meg a szervezetét - közölte Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

Az egészséges fiatalembernél súlyos tüdőgyulladás alakult ki, egy hétig lélegeztetőgépen volt, azonban a vírus megtámadta a veséjét.

Ő a tizenhatodik áldozat Magyarországon, akinek halála összefügghet az új influenzavírussal.

Kedd reggel meghalt az a hathónapos terhes kismama, akit az új típusú influenza gyanújával csütörtök óta kezeltek a Semmelweis Egyetemen (SE). A kismamánál sürgős császármetszést hajtottak végre hétfő délután, azonban a gyerek halva született, többször próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A főorvos professzor megjegyezte: ez a betegség rendkívül gyors és súlyos lefolyású volt, mint fogalmazott, ilyennel még nem találkoztak.

Az SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán fekvő másik kismama állapota továbbra is súlyos, életveszélyes - olvasható az egyetem rövid közleményében.

Magyarországon eddig egyébként 1,7 millióan kaptak védőoltást, a betegségen 50-70 ezren estek át.