Rosszul járnak az egészséges gyerekek

2009.12.01. 08:53 Módosítva: 2009.12.01. 09:01
Nem jár táppénz a járványveszély miatt bezárt bölcsődék, óvodák és iskolák egészséges gyerekei után, így az anyák nem maradhatnak otthon a gyerekekkel - írja a Magyar Nemzet.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint még csak az iskolák egy részét zártak be, de így is sok panasz érkezett hozzájuk amiatt, hogy a szülők nem tudnak otthon maradni a gyerekekkel. Keszei Sándor, az MSZOE elnöke a lapnak azt mondta, hogy a szülőknek szerinte két lehetőségük van, vagy felügyelet nélkül hagyják a gyerekeket, vagy ellentmondanak a munkáltatónak és táppénz nélkül is otthon maradnak. Ezzel viszont kockára teszik az állásukat. „A dolgozók csak a szabadságuk 25 százalékával rendelkeznek szabadon, az év végére ezt a keretüket már általában kimerítették, vagyis a tanítási szünet elrendelésével gyerekek tömegei maradnak otthon felügyelet és ellátás nélkül”- nyilatkozta Keszei.

Az egyesület most azt szeretné elérni, hogy a szociális tárca rendeljen el százszázalékos bérfizetési kötelezettséget a rendkívüli tanítási szünet miatt otthon rekedt egészséges gyerekek szüleinek.