Csak a Fidelitas vezetése hagy űrt maga után

2009.12.08. 22:46
Nem tizenkétezer, hanem legfeljebb tizenhét fidelitasos hagyja majd ott a jobboldali ifjúsági szervezetet, hogy a kormányváltás után a közigazgatásban töltsön be állásokat. Ágh Péter, a Fidelitas elnöke szerint egy szocialista kötődésű társaság tendenciózusan félremagyarázta a novemberi nemzedéki találkozón elhangzottakat. Az eseményről Egyenlítő TV készített titokban felvételt, majd néhány rövid vágott részletet kitett a youtube-ra.

A Fidelitas a 2010-es választások után át fog alakulni, a szervezet kiürül majd, mert nagyon sokan politikusként vagyy szakemberként elmennek az államigazgatásba dolgozni. Ezt Ágh Péter állította a Fidelitas november 28-án megtartott utánpótláskereső rendezvényén. A szervezet elnöke szerint a „nagy űr feltöltésére” lesz szükség újabb fiatalokra, többek között a rendezvény hallgatóira.

A nemzedéki találkozón elhangzottakat az Egyenlítő TV nevű csoport rögzítette. A blogos formátumban működő, alig egy hónapja indult vállalkozás beköszöntője szerint azzal a céllal jött létre, hogy „egyenlítsen” „a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Helyi Théma, a Magyar Hírlap, a Echo TV” tevékenységéért, amely „elpalástolja a Fidesz ügyeit, és a jobbikos mutyikat”. A több mint egyórás felvételből egy hat perces vágott anyagot készítettek, amelyre a Societas - természetesen - gyorsan reagált.

Ágh Péter
Ágh Péter

Az MSZP-s ifjúsági szervezet képviselője, Oroszvári Péter szerint magyarázatra szorul, hogy a Fidelitas tizenkétezer tagja közül hányat akarnak majd a elhelyezni a közigazgatásban, és az is, hogy mi lesz a köztisztviselőkkel és közalkalmazottakkal, ha a jobboldali fiatalok elfoglalják az állami posztokat.

Ágh Péter az Index kérdésére azt mondta, hogy kijelentésében nem a tizenkétezres tagságra, hanem a szervet vezetőire gondolt. A tizenhét tagú vezetőség közül néhányan képviselőjelöltként is indulnak, mások pedig munkájuk, teljesítményük alapján kaphatnak pozíciót a kormányváltás után. Ágh szerint azzal, hogy azt mondta, „jobb híján”, miután Szijjártó Péter már nem vállalta, ő lett az elnök a Fidelitasban, szintén csak személyes példáját akarta a fiatalok elé állítani, azaz, hogy ha valaki jól elvégzi a rá kirótt feladatokat, biztosan előrébb léphet.

Ágh szerint az Egyenlítő TV tendenciózusan állította össze az anyagot, és a cég elfogultságára jellemző, hogy munkatársai nemrég hírtévéseknek, és a fidesz.hu újságíróinak kiadva magukat, próbáltak Szijjártó Péterről bizalmas információkat szerezni Szombathelyen.