11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27. ÉLŐ
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Nyomozás a moszkvai kereskedelmi kirendeltség eladása miatt

2009.12.09. 15:15
Ügyészségi nyomozás indult a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületének tavalyi eladása miatt. A nyolcmilliárd forintosra becsült ingatlant 3,5 milliárdért vehette meg egy luxemburgi cég. A pályázat körülményeit az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is kifogásolta.

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet épületének eladása miatt, jelentette a Független Hírügynökség a Magyar Rádióra hivatkozva.

A történetet az Origo tárta fel, kutatásaik szerint az eladás gyanús körülményei a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellenőrző bizottságának is szemet szúrtak. A vizsgálat megállapításai szerint az épület eladásának szinte minden lépése zavaros volt, a dokumentációja pedig ellentmondásos.

Az ügyletet az Állami Számvevőszék is kifogásolta, a Külügyminisztérium pedig belső vizsgálatot folytatott, bár ez utóbbi eredménytelenül zárult.

Az Origo nem létező előszerződésekről, gyanús jegyzőkönyvekről, indokolatlan zártkörű pályáztatásról ír. Ez utóbbin vehetett részt az a luxemburgi tulajdonú cég, a Diamond Air, amely végül áron alul juthatott hozzá az ingatlanhoz. Az Origo értesülései szerint a Diamond Air képviselői kivételezett helyzetben voltak a pályáztatás során, jogosulatlan előnyt élvezhettek a többi pályázóval szemben.

A Magyar Rádió jelentése szerint az ügyészség különösen elentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított eljárást. Azt kívánják kideríteni, hogy a vagyonkezelők mulasztottak-e, keletkezett-e vagyoni hátrány, és ha igen, mekkora. Ha bűncselekményre derül fény, a felelőst is meg kell találni.  • Hírek
  • Bankszámla