Lecserélték a Fidesztől védelmet kérő MSZP-st

2009.12.11. 16:28 Módosítva: 2009.12.11. 16:32
Bekapcsolva maradt a mikrofon egy tévébeszélgetés után, amikor Warvasovszky Tihamér székesfehérvári MSZP-s polgármester a Fidesz helyi elnökét kérte, hogy védje meg az „ifjú szoci titánoktól”, akik ki akarják őt csinálni. A polgármester függetlenedése ezzel a gikszerrel felgyorsult, az MSZP pénteken be is jelentette, hogy új jelölt indít a Fejér megyei 1-es választókerületben.
Warvasovszky Orbán Viktorral
(Fotó: Kovács Tamás)

A székesfehérvári polgármester már korábban is pedzegette, nem biztos, hogy szocialista színekben fog indulni a 2010-es választáson. Warvasovszky Tihamér, akitől egyébként a pártközpontban az országos átlagnál sokkal jobb eredmény elérését várták volna, az „elmúlt időszak eseményeire” hivatkozva bejelentette, hogy inkább függetlenként méreti meg magát.

A helyi tévé csütörtöki közvetítése azonban felgyorsította az eseményeket: Warvasovszky ugyanis élőben az adás végén még bekapcsolt mikrofonba mondta, hogy szerinte az ifjú szocik meg vannak őrülve, és most őt akarják kicsinálni. A polgármester a székesfehérvári Fidesz-elnökhöz fordul így segítségért.

A polgármester eddig sem volt tagja a pártnak, és az országgyűlésben is viszonylag függetlenül mozgott az MSZP-től. Legutóbb például nem szavazta meg a Bajnai-kormány költségvetését. Az ellentétek azonban inkább a helyi MSZP-szervezettel voltak erősek, miután egyre hátrább nyomták a készülő megyei listán.

A párt pénteken bejelentette, hogy az 1-es választókerületben, ahol eddig Warvasovszky indult, Knizse Gyulát indítja.

A Fejér megyei 2-esben Márton Roland jelenleg a párt városi szervezetének elnöke, 3-as választókerületben Kálmán András, Dunaújváros polgármestere, a 4-esben Ecsődi László, az 5-ösben Velez Árpád, a 6-osban Szabadkai Tamás, a 7-esben pedig Horváth András indul a képviselői mandátumért.