Fidesz helyett független jelölt lesz Molnár Oszkár

2009.12.12. 14:15 Módosítva: 2009.12.12. 14:28
Nem támogatja a pártvezetés, így nagy valószínűséggel független jelöltként indul az országgyűlési választásokon Molnár Oszkár edelényi fideszes polgármester.

Ugyan a botrányos kijelentéseiről elhíresült politikus eddig semmiféle hivatalos értesítést nem kapott, de a sajtóhírek és szóbeszédek alapján gyanítja, hogy nem őt indítja a Fidesz az edelényi körzet képviselőjelöltjeként, hanem Daher Pierret, az edelényi kórházigazgatót, akit már meg is hallgatott a párt vezetése Felcsúton.

A jelenlegi polgármester ennek ellenére nem visszakozik, sőt, mindenképpen egyéni jelöltként indul a tavaszi országgyűlési képviselő-választásokon az új edelényi rivális ellenében. Molnár Oszkár biztos benne, hogy sikerül legyőznie a Koch Róbert Kórház igazgató főorvosát, értesült az MR1-Kossuth Rádió Krónika című hírműsora.

Molnár Oszkár nem lesz Fidesz-KDNP-jelölt jövő tavasszal
Molnár Oszkár nem lesz Fidesz-KDNP-jelölt jövő tavasszal

A Fidesz vezetése, illetve a pártelnök Orbán Viktor az első botrányt kavaró cigányellenes kijelentések után sokáig nem határolódott el a polgármestertől, csak októberben, a politikus zsidó nagytőkével kapcsolatos megnyilvánulásai után nevezte „kínosnak” a helyzetet, illetve a képviselőt.

Daher Pierre egyébként nem csak az edelényi kórházigazgató, de a szendrőládi háziorvos is egyben. Amikor Molnár Oszkár magzatuknak ártó szendrőládi és környéki cigány asszonyokról beszélt, Daher többször is érthetetlennek és megalapozatlannak nevezte és visszautasította a polgármester állításait.

A Krónika értesülése szerint a fideszes jelöltnek lesz egy volt fideszes kihívója Dombóváron is. A pártból a héten kilépett Naszvadi Balázs elindul függetlenként. A körzet választókerületi elnökét annak ellenére cserélte le a pártvezetés Patay Vilmosra, a város a polgármesterére, hogy - miként Molnár Oszkárt is - a helyi szervezetek mindegyike őt javasolta képviselőjelöltnek. A politikusnak ez elfogadhatatlan.

„Úgy gondolom, hogy a helyi tagság véleménye a helyes, és a helyi tagság véleményét tiszteletben kellett volna, vagy kellene tartani. Továbbra is úgy érzem, hogy ez a két funkció nem betölthető tisztességesen" - nyilatkozta Naszvadi.

A végleges döntést 176 nevet tartalmazó listáról a párt hétfői, országos választmányi ülése hozza, ahol a 2006-os jelöltek körülbelül negyede cserélődhet le.