Nem lesz ott Molnár Oszkárék keresztelőjén a libanoni fideszes

2009.12.14. 17:08 Módosítva: 2009.12.14. 17:23
Az edelényi polgármester, Molnár Oszkár nemrég még azt tervezte, hogy születendő gyermeke keresztapjának kéri fel Pierre Dahert. A városi kórházat vezető libanoni orvos azonban bevállalta a Fidesz-jelöltséget, így a családias gesztus elmarad. Molnárt már nem kötelezi a pártfegyelem, ezért a nélküle összeállított jelöltlista közzétételét követő órákban feljelentette a magzatuknak anyagi érdekből ártó ismeretlen roma nőket. A polgármester nem lesz jobbikos, ott is más jelölttel számolnak.

Hétfőn biztossá vált, hogy Molnár Oszkárból 2010-ben nem lesz fideszes országgyűlési képviselő, helyette háziorvosát, Pierre Dahert indítja a párt.

Az edelényi polgármester az Indexnek elmondta, hogy ő továbbra is fideszesnek gondolja magát, az elmúlt 16 évet nem felejti le, még ha most meg is fagyott körülötte a levegő. Molnár szerint derült égből villámcsapásként érte, hogy a pártvezetés közeli ismerősére, Daher doktorral cserélte le. Az edelényi polgármester azt állította, hogy néhány hete feleségével még azt fontolgatták, hogy a jó viszony alapján őt kérik fel születendő gyermekük keresztapjának. Ez azonban az új helyzet következtében elmarad.

Molnár fideszes nosztalgiája ellenére biztosan indul a választáson. Azt mondta, a későbbiekben is segíteni fogja pártját, ha a kampányban versenyezniük kell is az új jelölttel. Az biztos, hogy a versenyben Jobbik támogatását nem fogja élvezni, mert a párt színeiben Miklós Árpád, volt miépes, az Antall-korszakban MDF-es országgyűlési képviselő indul majd Edelényben.

A fideszes kontroll megszűnését követő órákban Molnár feljelentést tett a legfőbb ügyésznél ismeretlen tettes ellen a magzatukat a magasabb pótlék reményében szándékosan károsító terhes nők ügyével kapcsolatban, több bűncselekmény gyanúja miatt - közölte az MTI-vel az edelényi polgármesteri kabinet egyik munkatársa. Molnár az Index kérdésére nem cáfolta, hogy összefüggés van, a képviselőjelölti lista hétfői bejelentése és a három hónapot csúszott feljelentés között, de csupán annyit mondott, a lépés most lett aktuális.

Edelény polgármestere idén júniusban egy képviselő-testületi ülésen beszélt a romák szerinte biztos forrásból tudott pénzszerző szokásairól. Az ügy azonban csak azután váltott ki országos visszhangot, hogy az elhangzottak egy részét valaki az egyik videomegosztó portálon szeptemberben közzétette. A botrányban annak idején - még a meggyanúsított település orvosaként - megszólalt Daher doktor is, aki azt közölte, hogy rajta keresztül ilyen információk nem juthattak a polgármesterhez.