A fideszesek leckét kaptak a Sarkozy-tévé alapítójától

2009.12.16. 16:54 Módosítva: 2009.12.16. 17:09
A francia elnök webes kampányának irányítójával konzultált a Fidesz kampányvezetése. Francois de la Brosse Budapesten a mobilos forradalomról beszélt.

Az Index információi szerint napokban Budapesten járt Nicolas Sarkozy francia elnök tanácsadója. Francois de la Brosse a Fidesz több vezetőjével találkozott.

Francois de la Brosse
Francois de la Brosse

Az országgyűlési választásokra készülő párt kampányirányítóinak a választók új fajta elérési lehetőségeiről, főként a mobiltelefonos internet bevonásáról beszélt. A konzultáción Gyürk András kampányfőnök, Nyitrai Zsolt operatív igazgató és a fidesz.hu szerkesztői vehettek részt.

Francois de la Brosse, a francia politikai web-tévé kitalálója az 1980-as évek óta működtet számítástechnikai, kommunikációs vállalkozásokat. Sarkoy kérésére tapasztalatait politikai téren kamatoztatta, és tanácsadóként bekapcsolódott az elnöki kampányba.

De la Brosse irányításával hozták létre a kampányban a Sarkozyról szóló web-tévét, amely a győzelem után elnöki tévévé alakult át. De la Brosse egy tavalyi interjújában azt állította, hogy a netes tévézés előnye amellett, hogy még nincs rá törvényi szabályozás, hogy a konkurenseknél jóval olcsóbban tud előállítani a filmes tartalmat.

Az elnöki tévé, a PRTV kis költségvetéssel működik, évente csupán 150 ezer eurójába kerül az Elysee palotának. De la Brosse tervei szerint minden minisztériumban, később az EU-ban is web-tévé veszi át nagy részt a hagyományos tévék szerepét.

A Sarkozy-tévéhez hasonló vállalkozást már a Fidesz is indított. Az OV TV, az Orbán Viktor ténykedését megörökítő oldal már 2007 óta működik.