Király Zoltán is MDF-es képviselőjelölt

2009.12.16. 11:47 Módosítva: 2009.12.16. 13:03

Király Zoltán az MDF képviselőjelöltjeként indul a 2010-es parlamenti választásokon; a politikus 1985-ben független jelöltként jutott be az Országgyűlésbe - jelentette be Dávid Ibolya pártelnök.

Király Zoltán egyéniben és a párt listáján is indul, de majd csak januárban jelentik be, hogy pontosan melyik választókerületben, illetve hányadik helyen.

Király Zoltán (j) Pozsgayval és Szűrös Mátyással, Nagy Imre újratemetésének 20. évfordulóján
Király Zoltán (j) Pozsgayval és Szűrös Mátyással, Nagy Imre újratemetésének 20. évfordulóján

Dávid Ibolya úgy fogalmazott, hogy Király Zoltán neve összeforrt a demokratikus átmenettel, azzal a józan politizálással, ami később a békés rendszerváltozáshoz vezetett.

Hozzátette, hosszú idő után Király Zoltán volt az első képviselő, aki valóban a választók akaratából került be a parlamentbe, miután 1985-ben legyőzte Komócsin Mihályt, Csongrád megye akkori első titkárát.

Király Zoltán 2008 áprilisában a Délmagyarországnak azt mondta, "oly' sok ocsmányság, ármány, hatalomvágy, pitiánerség van az elmúlt 18 esztendő politizálásában, hogy nagyon meggondolnám, hogy ismét műveljem-e. Persze tudom, soha nem szabad azt mondani, hogy soha".

A jelek szerint meggondolta, és nemrég belépett az MDF III. kerületi szervezetébe. Az Index információi szerint Bús Balázs fideszes polgármester ellenfele lesz az óbudai választókerületben.