Páva Zsolt pálinkát is visz a Tubesre

2009.12.17. 14:45
Páva Zsolt pécsi polgármester a csütörtök éjszakát egy katonai sátorban tölti a Tubesen, így tiltakozik a tervezett katonai lokátor ellen. Meleg étel és forró tea mellett pálinkával, és egy pakli kártyával készül a hidegre.

Kártyát, könyvet és "szívmelengetőt" is visz magával a Tubesre Páva Zsolt, Pécs polgármestere, aki több politikustársával a hegyen tölti az éjszakát és így tiltakozik a katonai lokátor tervezett felépítése ellen.

A polgármester a közgyűlés ülése után, várhatóan este nyolc óra körül érkezik a hegy csúcsára. Vele tart Nagy Csaba alpolgármester, továbbá Csizi Péter, Hoppál Péter és Kővári János önkormányzati képviselők. Addigra felállítják azt a katonai parancsnoki sátrat, melyben a polgármester és társai eltöltik majd az éjszakát. A demonstrálóknál a hidegre tekintettel lesz meleg ruha, hálózsák, étel, forró tea és pálinka is.

Páva Zsolt szerdán jelentette be, hogy a lokátorberuházás elleni tiltakozásul a csütörtökről péntekre virradó éjszakát többedmagával a hegyen tölti, az önkormányzat pedig sorompóval záratja le a Tubesre vezető utat, így akadályozva az építkezés megkezdését.

tubes

A Civilek a Mecsekért Mozgalom pénteken reggel és délután is "városvédő kirándulást" szervez a hegyre, erre szocialista politikusok, köztük Szili Katalin volt házelnök és Bókay Endre országgyűlési képviselő is jelezte részvételét.

A Fővárosi Bíróság november 27-én jogerősen elutasította felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Ezzel a radar építése zöld utat kapott.

A civilek és Pécs önkormányzata a Legfelsőbb Bírósághoz fordult a döntés felülvizsgálatát kérve, ez azonban nem akadályozza az építkezés megkezdését. A HM a jogerős ítélet után közölte, hogy hamarosan folytatni kívánja a beruházást.