Edelényben porosodik Orbán Viktor kitüntetése

2009.12.18. 15:03 Módosítva: 2009.12.18. 15:21
Molnár Oszkár, Edelény polgármestere meghívta Orbán Viktort az év végi fogadásra, hogy átadhassa neki a 2000-ben odaítélt díszpolgári címet. A Fidesz elnöke egyéb elfoglaltságai miatt nem tud eleget tenni a meghívásnak. A botrányos kijelentéseiről elhíresült politikus helyett a Fidesz mást indít a 2010-es választáson.

A 2000-ben odaítélt díszpolgári címe átadására hívta meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az edelényi önkormányzat december 30-ai évzáró fogadására Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, tájékoztatott a polgármesteri hivatal kabinetirodája pénteken.

Akkori miniszterelnökként Orbán Viktor azért kapott edelényi díszpolgári címet, mert jelentős szerepet játszott abban, hogy címzett támogatást ítéltek meg a Koch Róbert Kórház rekonstrukciós bővítésére, tartalmazza a közlemény.

Orbán Viktor - arra hivatkozva, hogy míg hivatalban van, erre nincs mód - még nem vette át az elismerést. Miután elképzelhető, hogy jövőre ismét kormányfő lesz Orbán Viktor, Molnár Oszkár úgy látja, az év végi fogadás az utolsó és leginkább megfelelő alkalom a díszpolgári cím átadására, olvasható az edelényi polgármesteri hivatal tájékoztatójában.

Orbán Viktor nagyon köszöni az edelényi emberek megtisztelő kitüntetését, számos egyéb teendője miatt azonban sajnos nem tud eleget tenni a meghívásnak, közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke pénteken.

A Fidesz a 2010-es választáson a botrányos kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkár, a párt jelenlegi országgyűlési képviselője helyett Daher Pierre-t, a Koch Róbert Kórház igazgató főorvosát indítja.

A Fidesz vezetése, illetve a pártelnök Orbán Viktor az első botrányt kavaró cigányellenes kijelentések után sokáig nem határolódott el a polgármestertől, csak októberben, a politikus zsidó nagytőkével kapcsolatos megnyilvánulásai után nevezte „kínosnak” a helyzetet, illetve a képviselőt.