Jolán
2 °C
4 °C

Az OMV követheti a nemzetbiztonságiakat

2010.01.03. 18:14
A rendészeti szervek autóinak rendszámlistája kompletten átkerült az OMV-hez a benzintender miatt. Az MDF szerint az ország nemzetbiztonsági érdekeit veszélyezteti a kormány azzal, hogy egy külföldi tulajdonú céget vont be az állami szervek üzemanyag-ellátásába. Dézsi Mihály, az MDF rendészeti kabinetjének vezetője vizsgálatot sürget az ügyben.

Dézsi Mihály szerint a benzintender kiírása törvényes volt ugyan, de felelőtlen. Nem vették figyelembe ugyanis, hogy a nemzetbiztonsági érdek sérül, amikor a rendészeti szervek autóinak rendszámai kompletten átkerülnek az OMV-hez. Beleértve a Nemzetbiztonsági Hivatalt, a szakszolgálatokat, a rendőrséget és egyéb szerveket is.

Dézsi Mihály szerint a rendszámok birtokában nyomon lehet követni, hogy a szakszolgálatok milyen tevékenységet és hol végeznek.

A párt vizsgálatot szorgalmaz annak érdekében, hogy kiderüljön: ki járt el a Miniszterelnöki Hivatal részéről ilyen felelőtlen és meggondolatlan módon. Dézsi Mihály reményei szerint ebben a kérdésben a Fidesz is együttműködik majd a demokrata fórummal.

Az MDF rendészeti kabinetjének vezetője felidézte, hogy az OMV-vel a kormányzat december 19-én írt alá szerződést 50 millió liter üzemanyagra. Tíz nappal később a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet-módosítás, ami kivette a rendészeti szerveket a központosított közbeszerzés hatálya alól. Dézsi Mihály szerint ez már "eső után köpönyeg".

Korábban Szollár Domokos kormányszóvivő azt mondta, a tűzoltóság, a rendőrség, a mentők, a Köztársasági Őrezred és a vám- és pénzügyőrség továbbra is a Mol benzinkútjainál tankol 2010-ben is. Ennek oka, hogy ezeket a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny és stratégiailag fontos állami szervezeteket nem érinti az OMV sikerével zárult közbeszerzési eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?