Tagad a romagyilkosságok fő vádlottja

2010.01.04. 07:03
Évekig Izraelben élt, roma zenészekkel dolgozott együtt technikusként, nincsenek előítéletei, nem tagja szélsőséges szervezetnek.

Lövész alapkiképzést kapott, és sorkatonaként szolgált 1989-ben K. Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű gyanúsítottja, aki tagadja, hogy rasszista nézeteket vallana – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

A lap interjút akart készíteni a gyanúsítottal, de ezt a hatóság a nyomozás érdekei miatt nem engedélyezte. Ügyészségi engedély hiányában K. Árpád ügyvédjén keresztül üzent a Magyar Nemzet olvasóinak.

Az üzenetben K. Árpád leszögezte: nem kulcsfigurája a romagyilkosságoknak, nem vett részt az emberölések megtervezésében és végrehajtásában sem. Szerinte „semmilyen arra vonatkozó tény, adat, bizonyíték vagy tanúvallomás nem merült fel a nyomozás alatt, ami a személyét az "ölési cselekményekhez" kötné.

A férfi állítása szerint nem tagja semmilyen szélsőséges nézeteket valló szervezetnek, soha nem hangoztatott szélsőséges nézeteket sem társaságban, sem internetes közösségi oldalakon. Mint írja, munkája során zenészként és hangtechnikusként számos alkalommal együtt dolgozott roma zenészekkel, közismert muzsikusokkal, akikkel semmilyen konfliktusba nem keveredett származásuk miatt.

A lap úgy tudja, hogy K. Árpád évekig élt Izraelben. A cikk utalása szerint K. cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a testén náci tetoválások vannak. "Családfenntartóként kiegyensúlyozott családi életet élek, rendszeresen dolgozok" – áll a fő gyanúsított nyilatkozatában. K. szerint ugyanez a testvéréről is elmondható.