Pörzse Sándor a Jobbik meglepetésjelöltje

2010.01.07. 12:11 Módosítva: 2010.01.07. 14:23
Közismert, párton kívüli személyek indításával kampányolt az elmúlt napokban a Jobbik. Az első közismert pártonkívülit ma mutatták be. Pörzse Sándort, a Magyar Gárda egyik alapítóját indítják a főváros I. kerületében.

Meglepetésjelölteket, közismert, párton kívüli személyiség indítását ígérte sajtómeghívójában a Jobbik. Első közismert, párton kívüli meglepetésjelöltjüket csütörtökön mutatták be Pörzse Sándor, a Magyar Gárda egyik alapítója, az Echo TV műsorvezetője személyében.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

Pörzse nem szimplán képviselőjelöltje lesz a Jobbiknak, hanem választási kampányuk egyik fő arca, egyben a szélsőjobboldali hírszájt, a Barrikád januárban induló hetilap-verziójának a főszerkesztője is.

Pörzse az I. kerületben indul egyéni jelöltként. Arról még nem döntöttek, hogy a párt listáján is helyet kap-e, válaszolta kérdésre Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Pörzsére azért esett a Jobbik választása, mert Vona szerint ő azon kevés közszereplők egyike, "akik hitelesek tudtak maradni". "Megalkuvás nélkül, keményen küzdött a posztkommunistákból vadkapitalistákká züllött politikusokkal szemben" - jellemezte.

01

Az elmúlt húsz évben Pörzse Sándor "kulturális missziót végzett", amikor hiánypótló történelmi ismeretterjesztő filmeket készített és a Jobbiknak is az-az egyik a célja, hogy a történelem elhallgatott eseményeit "végre a helyére tegye", mondta Vona.

A jelölt, Pörzse Sándor döntését indokolva azt mondta, hogy 2010-re az objektív újságírás megszűnt Magyarországon, mind a jobb-, mind a baloldalon. Közölte, hogy újságíróként elfogyott körülötte a levegő, mert olyan cenzúrával találkozott, amelyet nem lehetett felvállalni. Kijelentette, hogy kötelessége folytatni az elkezdett harcot, ezért "teljesen természetes, hogy gyakorlatilag ide sodródtam".