Ödön
2 °C
11 °C

Pörzse Sándor a Jobbik meglepetésjelöltje

2010.01.07. 12:11 Módosítva: 2010-01-07 14:23:46
Közismert, párton kívüli személyek indításával kampányolt az elmúlt napokban a Jobbik. Az első közismert pártonkívülit ma mutatták be. Pörzse Sándort, a Magyar Gárda egyik alapítóját indítják a főváros I. kerületében.

Meglepetésjelölteket, közismert, párton kívüli személyiség indítását ígérte sajtómeghívójában a Jobbik. Első közismert, párton kívüli meglepetésjelöltjüket csütörtökön mutatták be Pörzse Sándor, a Magyar Gárda egyik alapítója, az Echo TV műsorvezetője személyében.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

Pörzse nem szimplán képviselőjelöltje lesz a Jobbiknak, hanem választási kampányuk egyik fő arca, egyben a szélsőjobboldali hírszájt, a Barrikád januárban induló hetilap-verziójának a főszerkesztője is.

Pörzse az I. kerületben indul egyéni jelöltként. Arról még nem döntöttek, hogy a párt listáján is helyet kap-e, válaszolta kérdésre Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Pörzsére azért esett a Jobbik választása, mert Vona szerint ő azon kevés közszereplők egyike, "akik hitelesek tudtak maradni". "Megalkuvás nélkül, keményen küzdött a posztkommunistákból vadkapitalistákká züllött politikusokkal szemben" - jellemezte.

01

Az elmúlt húsz évben Pörzse Sándor "kulturális missziót végzett", amikor hiánypótló történelmi ismeretterjesztő filmeket készített és a Jobbiknak is az-az egyik a célja, hogy a történelem elhallgatott eseményeit "végre a helyére tegye", mondta Vona.

A jelölt, Pörzse Sándor döntését indokolva azt mondta, hogy 2010-re az objektív újságírás megszűnt Magyarországon, mind a jobb-, mind a baloldalon. Közölte, hogy újságíróként elfogyott körülötte a levegő, mert olyan cenzúrával találkozott, amelyet nem lehetett felvállalni. Kijelentette, hogy kötelessége folytatni az elkezdett harcot, ezért "teljesen természetes, hogy gyakorlatilag ide sodródtam".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?