Árpád
-2 °C
4 °C

Szerdán osztott utoljára kenyeret Székesfehérváron a szeretetszolgálat

2010.01.07. 10:11
A válság miatt nem tudja tovább támogatni a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akcióját a székesfehérvári kenyérgyár. A szeretetszolgálat eddig hetente háromszor osztott zsíroskenyeret és meleg teát a hajléktalanoknak. Heti 36 ezer forint kéne az akció folytatásához.

Szerdán osztott utoljára zsíroskenyeret a hajléktalanoknak a Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérváron. A jótékonysági szervezet hetente háromszor 150-250 hajléktalannak adott zsíros kenyeret és forró teát.

Az akciót eddig a helyi kenyérgyár támogatta, de szerdán a cég igazgatója személyesen kereste fel a szeretetszolgálat vezetőjét, és arról tájékoztatta, hogy a gazdasági válság miatt a továbbiakban nem tudnak kenyeret adni nekik.

A kenyérgyár hetente 90 kiló kenyérrel támogatta az akciót. A szeretetszolgálat most cégek és magánszemélyek segítségét kéri a kenyérosztás folytatásához, akár egy kilós kenyerek felajánlását is örömmel fogadnák.

A jótékonysági akció napi költsége 12 ezer forint, azaz a heti háromszori kenyérosztás 36 ezer forintból megoldható lenne. A szeretetszolgálat számlaszáma: MKB 10300002-20102898-00003285

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?