Az E.ON beismerte, tévedés volt a 881 464 forintos számla

2010.01.08. 11:00 Módosítva: 2010.01.08. 13:46
Állítása szerint rendszeresen fizette a számlákat, az áramszolgáltató tévedése után mégis 138 ezer forinttal tartozik egy férfi, legalábbis papíron.

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. horribilis összeget, egészen pontosan 881 464 forintot számlázott ki egy éve a komáromi Bocska Bélának, írja a kemma.hu.

A férfi megkereste a szolgáltatót, de nem kapott választ, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) fordult. Az eljárás megindítása után az E-ON felülvizsgálta nyilvántartását és kiderült, hogy ők tévedtek. Ezt levélben közölték az NFH-val.

Az egyik mérőműszer esetében ugyanis a lecseréléskor tévesen rögzítették az óra állását. A másik műszert azonban már nem sikerült átvizsgálni, mert az időközben leselejtezték. Így a második óra állását a leszerelést megelőző évek áramfogyasztása alapján állapították meg. Az elvégzett módosítások után 138 865 forintos hátraléktartozást állapítottak meg.

Egyházi Nikoletta, az E.ON kommunikációs munkatársa elmondta, a hiteles mérők cseréjekor hibás adatrögzítés történt, és ez alapján téves, magas összegű számla készült az ügyfél fogyasztásáról; ezt később sztornózták. A hiba csak azután derült ki, hogy a leszerelt fogyasztásmérőt leselejtezték.

A férfi állítja, rendszeresen fizette a számlákat, minden elszámolási időszak végén többlete volt, amit jóvá is írtak. Elfogadhatatlannak tartja, hogy az elismert hiba után ilyen óriást tartozást mutattak ki, olvasható a Komárom-Esztergom megyei hírportálon.