Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feljelentették Monok önkormányzatát

2010.01.08. 10:30
A Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja, történt-e visszaélés 2007-ben Monokon egy támogatás elszámolása során, írja az Észak-Magyarország.

A Borsod megyei településen állítólag egy beszakadt pince helyreállításához kapott pályázati támogatás összegével éltek vissza. Közmunkások dolgoztak, mégis elszámoltak néhány milliós támogatást, olvasható az Észak-Magyarországban.

A vizsgálatról Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta, hogy a rendőrségtől kapott iratok alapján jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indult az eljárás. Azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény vagy sem.

Szepessy Zsolt monoki polgármester azt mondta: pártja politikai ellenfelei akarják mondvacsinált üggyel befeketíteni Monok, ezáltal közvetve az ő nevét, valamint a pártját. Hozzátette, egy 2007-es ügyben indult az eljárás, ami szintén azt bizonyítja, hogy csak politikai indíttatása lehet a dolognak.