Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ónos eső és síkos utak országszerte

2010.01.08. 08:37 Módosítva: 2010-01-08 10:32:39
Egy súlyos és több kisebb baleset történt ma a csúszós M7-esen. A Dunántúl középső részén ónos eső esik.

Veszélyesen eljegesedett az M7-es autópálya balatoni szakasza a 115. és a 135. kilométere között. A rendőrség tájékoztatása szerint délelőtt 11-től már újra járható az autópálya.

A jegesedés idején, hajnal hat óra körül a Nagykanizsa felé tartó útpályán a 126. kilométernél, a balatonszárszói lehajtó előtt tömegkarambol történt, tíz autó csúszott egymásba. A balesetben hárman megsérültek, őket a siófoki kórházba szállították. Az útpályát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták.

Két másik baleset is történt az érintett útszakaszon. A köröshegyi völgyhíd után egy könnyű és egy súlyos, Balatonlelle közelében egy könnyű sérüléssel járó baleset történt a jeges úton.

A jegesedés miatt a Budapestre tartó útpálya is veszélyes volt.

A közlekedést köd is nehezíti. Az időkép.hu aktuális helyzetképe szerint az ország nagy részét sűrű köd lepi, az észak-nyugati országrészben havaseső hullik.

Baleset az M7-esen
Baleset az M7-esen

A Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúl középső részén ugyanis ónos eső hullik. A leginkább veszélyeztetett terület a Balaton és a Keszthelyi-hegység környéke. A nyugati, északnyugati határ közelében péntek délután is várható havazás.

Az utak síkossága miatt Somogy megyében péntek reggel kimaradtak, késtek, illetve egy-egy településre nem is jutottak be az autóbusz járatok - közölte a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatói asszisztense.

Az ország délkeleti részén széllökések várhatóak pénteken, az OMSZ előrejelzése szerint az esti órákban 60 km/h-s lökések is előfordulhatnak.