Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tiszán

2010.01.10. 11:52 Módosítva: 2010-01-10 12:07:11
A Túr és a Szamos apad, de a Kraszna még árad.

A Tisza egyes szakaszain még enyhén árad, de a folyó védvonalai mentén sehol sincs szükség árvízvédelmi készültség fenntartására - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

A mederteltség a felső szakaszon jóval kisebb, a vízállás Tiszabecsnél 340 centiméterrel van a legalacsonyabb készültségi szint alatt, Tiszabercelnél az elsőfokú szint közelében van. A Túr és a Szamos apad, a Kraszna azonban még árad. Kocsord térségében az elsőfokú riasztás továbbra is érvényben van.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is két szakaszon van első, illetve másodfokú belvízvédelmi készültség: négy szivattyútelep emeli át a belvizet a folyókba, napi 610 ezer köbméter kapacitással. Jelenleg mintegy 6300 hektárnyi földterületet fed belvíz. Két vízgazdálkodási társulás üzemeltet szivattyútelepeket másodfokú belvízvédelmi riasztás keretében.