Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lendvai Ildikó nem indul egyéniben

2010.01.11. 16:49

Az MSZP elnöke helyett egy operaénekest indít egyéniben az MSZP a budafoki körzetben, írja a nol.hu. Lendvai Ildikó 1994-ben nyert először mandátumot a 32-es választási körzetben, négy évvel később Németh Zsolt megverte őt, 2002-ben viszont megfordult a sorrend. 2006-ban a Fidesz már a helyi alpolgármestert, Németh Zoltán indította, Lendvai őt is legyőzte.

Németh Zoltán ellenfele a 2010-es választásokon Szincsák József okleveles építészmérnök, az operaház egyik korábbi magánénekese lesz. A lap szerint a csere hátterében az áll, hogy Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt nem indul el egyéniben, így a párt elnökének sem kell vállalnia a megmérettetést. Emellett Lendvainak az országos kampányban szánnak feladatokat, az egyéni kampány mellett erre nem lenne elég kapacitása. Lendvai Ildikó a párt fővárosi listáját vezeti, így biztosan szerez parlamenti mandátumot.

A II.kerületben többször is Horváth Csaba főpolgármester-helyettes volt a szocialista jelölt, helyette most a korábban Óbudán versengő Donáth László lelkészt indítja a párt. Donáth esetében szóba került korábbi óbudai körzete, illetve a Terézváros is, de a helyi szervezetek nem támogatták indulását.

A cseréket a lap szerint január 21-én jelentik be hivatalosan is.