Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Somogyi Zoltán az MDF kampányfőnöke

2010.01.12. 12:04 Módosítva: 2010.01.12. 13:25
A Political Capital volt vezetője pozitív kampányt ígér. Ez az első alkalom, hogy a Magyar Demokrata Fórum pártonkívülit kér fel a tisztségre.

Somogyi Zoltán, az MDF képviselőjelöltje, a Political Capital korábbi vezetője a Magyar Demokrata Fórum kampányfőnöke - jelentette be Makay Zsolt országos választmányi elnök.

somogyi zoltan

Somogyi Zoltán elmondta: pozitív, minőségi, hiteles, személyeskedésektől mentes kampányt szeretne, amelyben a demokraták összefognak, megvitatják egymás programját.

A politika sokszor szólt a személyeskedésről, sokszor támadták a politikusok személyét, pártjuk programja helyett. Egyes politikai erők pedig mennyiségi politikát folytatnak, azaz minél több választót akarnak megszólítani és szavazatát megszerezni. Az MDF a demokratákat akarja megszólítani, hogy megvitassák egymás programját és összefogjanak - fejtette ki az MDF új kampányfőnöke.

Somogyi Zoltán elmondta, hogy hisz Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt programjában, az MDF pedig nem fog mást ígérni a választások előtt, mint amit utána adhat.

A kopogtatócédulákkal nem foglalkozik

A kampányfőnök kiemelte, hogy feladata a kommunikációs, marketing és PR-tevékenység, nem feladata ugyanakkor az ajánlószelvények összegyűjtése, vagy az anyagi háttérért biztosítása.

Somogyi Zoltán egy internetes közösségi oldalon a sajtótájékoztató után azt tudatta: 2009 nyarán döntött úgy, hogy távozik a Political Capital éléről. Mint írja, a politikai és az üzleti szféra titkos összefonódását mindig is károsnak tartotta és vallja, hogy a politikussá válás elengedhetetlen feltétele a már meglévő biztos egzisztencia. Rögzíti: minden nagyobb magyarországi üzleti érdekeltségét eladja és politika szerepvállalása végéig nem kíván semmilyen olyan új üzletbe fogni, aminek bármilyen köze lenne állami megrendelésekhez.

A sajtótájékoztatón Makay Zsolt emlékeztetett az MDF és Somogyi Zoltán "régi, gyümölcsöző kapcsolatára", arra, hogy több választási kampányban is sikeresen tudtak együtt dolgozni.

Somogyi Zoltánt az MDF elnöksége egyhangú szavazással kérte fel. A döntéssel változtattak az eddigi gyakorlaton, amely a kampányfőnöki feladatok ellátását párttagsághoz kötötte.