Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vasutat nem bénította meg a sztrájk

2010.01.14. 07:00 Módosítva: 2010-01-14 08:19:16
Messze nem okozott akkora fennakadást a vasúti közlekedésben a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkja, mint Budapesten a buszvezetők és villamosvezetők kedd óta tartó munkabeszüntetése. A sztrájk csütörtök hajnal 4 órakor kezdődött, 8-ra befejeződött.

A BKV és a vasút sztrájkjáról itt olvashat percről percre>>>

A VDSZSZ hajnali 4 óra óta országos szolidaritási sztrájkot tartott reggel 8 óráig, a BKV dolgozóinak munkabeszüntetéséhez kapcsolódva.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác vonalon néhány járat kimaradt, és Miskolc térségében volt tapasztalható néhány járatnál késés, mivel a Tiszai pályaudvar nem tudott indítani és fogadni vonatokat.

Várhatóan a miskolci és a szegedi vonalon lesznek még kisebb késések, Szegeden négy jegyvizsgáló sztrájkolt.

A fővárosban 1-2 perces késéssel jártak a vonatok, de ez nem függött össze a sztrájkkal.

Szolnokról minden vonat elindult és jelentősebb késések sem tapasztalhatók.

Debrecenben csak kisebb késéseket okozott a VDSZSZ hajnali sztrájkja, amely a fővárosba tartó vagy onnan érkező vonatokat érintette.

Indul a Barcsra tartó vonat a pécsi főpályaudvaronFotó: Kálmándy Ferenc
Indul a Barcsra tartó vonat a pécsi főpályaudvaron
Fotó: Kálmándy Ferenc

A szokásos képét mutatta reggel háromnegyed hatkor a győri pályaudvar: alig néhányan lézengtek a váróteremben, és az információs tábla sem hirdetett késést vagy vonatkimaradást.

A szombathelyi pályaudvaron csütörtökön reggel is menetrend szerint érkeztek és indultak a vonatok, reggel öt órakor a szokásos volt a forgalom.

Baranya megyében nem sztrájkoltak a vasutasok, így ott közlekednek a vonatok.

A budapesti pályaudvarokon szinte zavartalan volt a forgalom, csütörtök reggel hat óráig egy kivételével minden vonat elindult a pályaudvarokról, csak néhány érkező járat esetében kell számítani késésekre.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy a BKV dolgozóinak munkabeszüntetéséhez kapcsolódó sztrájkjuk elérte a célját, a vasutasok szolidárisak voltak, a vonatok egy része nem közlekedett, nehezítve ezzel a budapesti közlekedési állapotokat.

A forgalom a legtöbb helyen hamarosan helyreáll, miután a sztrájk ideje alatt néhány kivételtől eltekintve a vonatok menetrend szerint közlekedtek. A Miskolc-Budapest vonalon kora délutánra várható a menetrend szerinti forgalom helyreállítása.

A BKV-sztrájk alatt a menetrenden kívül közlekedtetett többletvonatok a Nyugati pályaudvar és Óbuda, valamint a Keleti pályaudvar és Kelenföld között járnak.