Hagyó marad a fővárosi listán a harmadik

2010.01.14. 00:55 Módosítva: 2010.01.14. 00:55
Hagyó Miklós nem mond le az MSZP fővárosi listáján elfoglalt harmadik helyéről, és egyéni jelöltként is indulni akar. A szocialista pártban attól tartanak, hogy egykori szóvivője miatt, akinek a fővárosi önkormányzat mellett a BKV-nál is fizetett állása volt, előbb-utóbb Hagyó is az nyomozók célkeresztjébe kerül.

Zártkörű rendezvényen mutatja be az MSZP budapesti szervezete a párt fővárosi jelöltjeit. A jövő csütörtöki rendezvényre a szocialista párt tagjainak is regisztrálniuk kell, ha be akarnak jutni a zuglói Bourbon Palotába.

07

Hosszú idő után ez lesz az első alkalom, hogy Hagyó Miklósnak is meg kell jelennie párttársai előtt, mivel egyéniben és listás jelöltként is benne van a párt fővárosi csapatában. A volt közlekedésügyi főpolgármester-helyettes az utóbbi hetekben egyértelműen kerülte a nyilvánosságot, nem beszélt a sajtónak, és nem vett részt a szocialisták különféle rendezvényein sem. A korábbi frontember kimaradt a fővárosi MSZP kampányából is, még a budapesti MSZP-s prospektusban sem került fel Burány Sándor, Horváth Csaba és Molnár Zsolt mellé a közös fényképre.

Az MSZP-ben az utóbbi napokban már azt híresztelték, hogy Hagyó külföldre távozott, miután a BKV-s nyomozás újabb állomásaként egykori városházi szóvivőjét előállították, majd pedig Horváth Éva ügye lett a vizsgálat fő csapásiránya. Hagyó szóvivőjének párhuzamos foglalkoztatása miatt a héten három volt és jelenlegi vezetőt is hűtlen kezeléssel gyanúsítottak meg a közlekedési vállalatnál a rendőrök. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója szerdai meghallgatásán szintén nagy teret szentelt az ügynek azt állítva, hogy jogszerűtlenül bujtatott állást tartottak fenn a főpolgármester-helyettes emberének, aki ráadásul rendszeresen utasítgatta a menedzsmentet, sőt magát Kocsist is megfenyegette.

Az Index információi szerint pletykák ellenére Hagyó továbbra is Budapesten van, az elmúlt időszakban csak egy rövid téli pihenőre utazott külföldre, kedden pedig részt vett a párt képviselőjelöltjeinek parlamenti fotózásán. Nyilatkozni viszont az Indexnek sem akart.

A rendőrségi vizsgálat fejleményei miatt szocialista körökben egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy Horváth Éva dupla fizetése ügyében Hagyó szerepét is firtatni fogják a hatóságok, és ha az ügyészség kikéri az országgyűléstől képviselői mentelmi jogát, a párt még nehezebb helyzetbe kerül.

A közlekedési vállalat körül bajok újra megerősíthetik azokat a hangokat az MSZP-ben, amelyek szerint a fővárosi erős emberek, köztük Hagyó, előkelő listás helye rontja a párt választási esélyeit.

Hagyóék tavaly, még jóval a BKV körüli botrány kitörése előtt véglegesítették a listát, amely a jelenlegi helyzetben az első 5-10 helyezettet segítheti parlamenti mandátumhoz. A névsor átrendezését már az ősszel kezdeményezték, de a próbálkozás megtört a fővárosi vezetés ellenlépésein.

Úgy tudjuk, hogy Hagyó a jelenlegi körülmények között sem kívánja feladni pozícióit. A volt főpolgármester-helyettes a tavaly májusban összeállított fővárosi lista harmadik helyét foglalja el, egyéni jelöltként pedig a XII. kerületben kell majd megmérkőznie Pokorni Zoltán fideszes polgármesterrel.