Tagadott a köpködő mohácsi polgármester

2010.01.14. 18:22
Egy év próbára bocsátották egy férfi leköpéséért a mohácsi polgármester. Szekó József tagadta a vádat, szerinte egyik zsebkendőjéről is megszerezhette nyálmintáját vádlója. Egyelőre nem tudni, hogy fellebbeznek-e az első fokú ítélet ellen.

Ellenzője leköpéséért egy év próbára bocsátotta a Pécsi Városi Bíróság Szekó Józsefet, Mohács polgármesterét csütörtökön. A bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében tettleges becsületsértésben mondta ki bűnösnek a fideszes politikust, akit kötelezett a 200 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben Németh Imre magánvádló fordult bírósághoz. A mohácsi férfi tüntetést szervezett Szekó József otthona elé, és mivel a demonstráció rendőrségi bejelentéséhez szüksége volt a pontos címre, 2007. május 9-én a polgármester házához ment, hogy felírja azt.

Szekó azonban kérdőre vonta, és leköpte a férfit. Németh felkereste a háziorvosát, hogy arcáról levetesse a nyálmintát, majd bírósághoz fordult. Szakértők megállapították, hogy a minta a polgármestertől származik.

A polgármester tagadta az ellene felhozott vádat, a tárgyaláson azt mondta: a minta egy, a vádló által megszerzett zsebkendőjéről is származhatott, melybe ő beletüsszentett. Ezt azonban a szakértői vélemények alapján a bíróság nem fogadta el.

Szekó József és védője felmentésért fellebbezett, a magánvádló és ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős. Az ügy a Baranya Megyei Bíróságon folytatódik.

Szekó József és Németh Imre évek óta küzd egymással, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a Duna-parti város vezetése nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh is tagja.