Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább csúszik a szegedi villamosprojekt

2010.01.15. 09:52 Módosítva: 2010-01-15 09:53:15
Nem készült el határidőre a szegedi Boldogasszony sugárút és a Kossuth Lajos sugárút, ezért a város nem veszi át. A kivitelező újabb határidő-módosítást kér, írja a Délmagyarország.

A Boldogasszony sugárúti új villamosvágányok mentén az összes munkát és javítást péntekre kellett volna befejeznie a kivitelező A-Sz-E Konzorciumnak, de még bicikliutak és járdaszakaszok hiányoznak, írja a delmagyar.hu.

"A műszaki átadás emiatt nem zárulhat le" – mondta a lapnak Tapasztó Sándor, az elektromos tömegközlekedési nagyprojektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója. Várhatóan szombattól újra napi 10 millió forintos kötbért számolnak fel.

Az átvételi eljárás tavaly december közepén kezdődött, mert az eredeti, november közepén esedékes határidőt nem tudta tartani a kivitelező. Helyette december végére akarta módosítani a szerződést, a megrendelő város viszont december 4-ét jelölte ki átadáshoz, de azt sem tudták tartani az építők. Emiatt arra a tíz napra összesen 100 millió forint az önkormányzat kötbérkövetelése.