Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Nincs jelöltje az MSZP-nek Kisvárdán

2010.01.17. 19:45
Kisvárdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 7. számú választókerületben egyelőre nincs képviselőjelöltje az MSZP-nek, mert Szép Béla, a kerület jelenlegi képviselője visszalépett a jelöltségtől, és az újabb jelölt sem vállalta a megbízatást. Szép Béla szerint az országos lista összetétele nem azt mutatja, hogy a párt megújulna.

Szép Béla, a választókerületi pártelnök azt mondta: komolyan hitte, hogy a megújulás és a megtisztulás ígérete az MSZP-ben beteljesül, de az országos listát megismerve látta, ez nem következett be.

Úgy vélekedett, hogy "bebetonozták magukat azok", akiknek a leváltását követelték párton belül és kívül, utalt a MÁV, a BKV és az energiaszektort "körüllengő botrányos ügyekre".

Felhívta a figyelmet, hogy parlamenti munkában a korrupció elleni fellépés volt az egyik szakterülete. Mint mondta, figyelemfelhívásnak szánta, hogy nem indul újra a választáson.

Cáfolta azokat a híreket, hogy azért nem indulna, mert megsértődött volna, amiért neve nem szerepelt az országos listán. Szép Béla leszögezte, hogy az MSZP-ből nem lép ki.

Elmondta még, hogy megegyezett egy jelölt indításáról az országos vezetéssel, de a jelölt végül mégsem vállalta ezt szerepet.