Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs jelöltje az MSZP-nek Kisvárdán

2010.01.17. 19:45
Kisvárdán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 7. számú választókerületben egyelőre nincs képviselőjelöltje az MSZP-nek, mert Szép Béla, a kerület jelenlegi képviselője visszalépett a jelöltségtől, és az újabb jelölt sem vállalta a megbízatást. Szép Béla szerint az országos lista összetétele nem azt mutatja, hogy a párt megújulna.

Szép Béla, a választókerületi pártelnök azt mondta: komolyan hitte, hogy a megújulás és a megtisztulás ígérete az MSZP-ben beteljesül, de az országos listát megismerve látta, ez nem következett be.

Úgy vélekedett, hogy "bebetonozták magukat azok", akiknek a leváltását követelték párton belül és kívül, utalt a MÁV, a BKV és az energiaszektort "körüllengő botrányos ügyekre".

Felhívta a figyelmet, hogy parlamenti munkában a korrupció elleni fellépés volt az egyik szakterülete. Mint mondta, figyelemfelhívásnak szánta, hogy nem indul újra a választáson.

Cáfolta azokat a híreket, hogy azért nem indulna, mert megsértődött volna, amiért neve nem szerepelt az országos listán. Szép Béla leszögezte, hogy az MSZP-ből nem lép ki.

Elmondta még, hogy megegyezett egy jelölt indításáról az országos vezetéssel, de a jelölt végül mégsem vállalta ezt szerepet.