János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomozás indult a bábolnai polgármester ellen

2010.01.17. 11:30
A legalacsonyabb árral pályázó ajánlattevő vehette meg a 85 hektáros, állami tulajdonú földbirtokot.

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere ellen – közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója vasárnap Budapesten.

Budai Gyula sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2009. december 11-én tett büntetőfeljelentést a bábolnai polgármester ellen, mert – mint mondta – Horváth Klára úgy adott bérbe egy 85 hektáros állami földterületet – szabálytalan pályázati kiírással –, hogy a legalacsonyabb ajánlatot tevő IKR Zrt. nyerte meg a pályázatot, ráadásul a vagyonkezelő hozzájárulását sem kérte ki a településvezető.

Ezután előkerült egy kölcsönszerződés is, mely szerint Horváth Klára 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR vezérigazgatójától - tette hozzá a politikus. Budai Gyula a nyomozással kapcsolatban megjegyezte: a polgármestert - mivel országgyűlési képviselő is egyben - védi a mentelmi joga.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!