Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ÁNTSZ szerint a kórház nem tehet Bagonyai Attila haláláról

2010.01.19. 16:07 Módosítva: 2010-01-19 16:08:49
Nem történt szakmai hiba Bagonyai Attila kezelésekor, aki H1N1-fertőzés miatt halt meg, de előzőleg kétszer is hazaküldték a nagykanizsai kórház sürgősségi osztályáról. Ezt állapította meg az ÁNTSZ helyszíni vizsgálata, amit a kórház kérésére készítettek.

December 15-én jelentkezett először Bagonyai Attila, a nagykanizsai sakkcsapat nemzetközi sakknagymestere a kórház sürgősségi osztályán. A vizsgálat szerint megfelelő volt a kivizsgálása is és a kezelési javaslat is, amivel hazaküldték.

Másnap a 45 éves férfi ismét megjelent az osztályon, ahol - szintén a vizsgálat megállapítása szerint - megfelelő lázcsillapító kezelést kapott. Vére oxigénszintje rendben volt és semmi nem utalt arra, hogy légzési problémája, vagy tüdőgyulladása lett volna.

A vizsgálat szerint ugyan szerencsésebb lett volna bent tartani a kórházban, de az, hogy nem így történt, nem befolyásolta betegsége lefolyását, amely olyan gyors volt, hogy valószínűleg a kórházi kezelés sem segített volna rajta. A férfi, mire harmadszorra felvették az osztályra, már nagyon rossz állapotban volt, és 18 napi lélegeztetés után meghalt.

A sürgősségi osztályon akkor ügyeletes orvost a kórház a vizsgálat idejére felfüggesztette a munkavégzés alól, ennek hatálya most is érvényben van, mivel a belső vizsgálat még nem zárult le - mondta Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója. A belső vizsgálat azt próbálja megállapítani, hogy az orvos megfelelően viselkedett-e a beteggel, illetve annak hozzátartozójával és háziorvosával szemben. Eredmény hétvégére várható.