Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Dombóvár volt polgármestere ártatlan

2010.01.19. 15:10 Módosítva: 2010-01-19 15:16:18
A pécsi ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét. Az ítélet nem jogerős.

A másodfokon eljáró táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa hivatali visszaélés bűntettének és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól felmentette a politikust.

A pótmagánvádas eljárásban a vád szerint Szabó Loránd, mint Dombóvár polgármestere egy számára kézbesített (a pótmagánvádló személyes adatait is tartalmazó) ügyészségi határozatot a városházán lefénymásoltatott és a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottjával egy helyi önkormányzati képviselőnek, illetve a masiktv.hu oldalt készítő személynek kézbesítette.

DPECS20100119013

Szabó Loránd azáltal, hogy a pótmagánvádló hozzájárulása nélkül ezeket a határozatokat másoknak továbbította, a pótmagánvádló személyes érdekeit sértette, nagymértékben hátrányosan befolyásolta szakmai, pedagógusi tekintélyét, erkölcsi megbecsülését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!