Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dombóvár volt polgármestere ártatlan

2010.01.19. 15:10 Módosítva: 2010-01-19 15:16:18
A pécsi ítélőtábla bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét. Az ítélet nem jogerős.

A másodfokon eljáró táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa hivatali visszaélés bűntettének és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól felmentette a politikust.

A pótmagánvádas eljárásban a vád szerint Szabó Loránd, mint Dombóvár polgármestere egy számára kézbesített (a pótmagánvádló személyes adatait is tartalmazó) ügyészségi határozatot a városházán lefénymásoltatott és a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottjával egy helyi önkormányzati képviselőnek, illetve a masiktv.hu oldalt készítő személynek kézbesítette.

DPECS20100119013

Szabó Loránd azáltal, hogy a pótmagánvádló hozzájárulása nélkül ezeket a határozatokat másoknak továbbította, a pótmagánvádló személyes érdekeit sértette, nagymértékben hátrányosan befolyásolta szakmai, pedagógusi tekintélyét, erkölcsi megbecsülését.