Jenő
-2 °C
6 °C

Veres Jánost EBRD-alelnöknek jelölték

2010.01.20. 07:05 Módosítva: 2010-01-20 07:05:35
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank alelnöke lehet Veres János volt pénzügyminiszter. Sorsáról egy-két héten belül döntés születhet.

Veres János volt pénzügyminisztert jelölte az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alelnökének Bajnai Gordon miniszterelnök, értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy Bajnai és Thomas Mirrow, a bank elnöke már egyeztetett Veresről, döntés egy-két héten belül várható.

Már a Gyurcsány-kormány bukásakor felmerült, hogy Veres János pénzügyminiszter a nemzetközi színtéren folytatja pályafutását. Felmerült az EBRD egyik igazgatósági tanácsi posztja, innen azonban a választások után felálló új kormány visszahívhatta volna Verest.

Az EBRD alelnöki posztját viszont nem kormányzati hatáskörben adják oda, vagyis egy kormányváltás után sem kell hazajönnie a volt pénzügyminiszternek.

Verest az MSZP korábban uniósbiztosnak javasolta (illetve egy ranglistát állított fel, aminek élére Verest állította), Bajnai azonban nem őt, hanem Andor Lászlót, az EBRD igazgatósági tanácsának tagját jelölte.

Veres tavaly októberben tette le a középfokú nyelvvizsgát angolból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?