Judit
2 °C
7 °C

Névtelenül teregetik a szennyest a zuglói MSZP-sek

2010.01.21. 14:21 Módosítva: 2010-01-21 14:33:09
Eldurvult a helyzet a XIV. kerületben: a szocialisták belső ellentétei annyira elmélyültek, hogy az utóbbi hetekben névtelen levelek sorozatában dobták fel egymás ügyeit.

Csalás, gazemberség, gonoszság, pofátlanság, ezek a szavak sorjáznak az utóbbi hetekben napvilágot látott zuglói irányokban. A feladó nélkül szétküldött levelek közös jellemzője, hogy eddig rejtegetett belső MSZP-s információkat tárnak a nyilvánosság elé.

A kerületben a kizárások, eltávolítások, leváltások miatt gyakorlatilag működésképtelenné vált az alapszervezet. Az amúgy sem túl népes helyi csoportot 2007-ben szakította több részre, hogy a régi pártvezetést leváltotta a Vas megyéből érkezett Tóth Csaba.

A hagyóisták táborához sorolt, vállalkozói szocialista gyors ütemben foglalta el a pártot és az önkormányzatot, saját embereit ültetve a fontosabb posztokra. A volt pártelnök, Szücs István alpolgármester több társával az MSZDP-be menekült, később időközi választást kellett kiírni az egyik MSZP-s önkormányzati képviselő lemondása miatt, amit a párt el is veszített, Baráth Etele és Csiha Judit helyett Tóth és Bárándy Gergely lettek a képviselőjelöltek.

Az év végére Tóth emberi között is egyre kevésbé mentek simán a dolgok, a pártban egyre többen elégedetlenkedtek, mert a kerületiek helyett mindig korábban ismeretlen külsősöket gyűjtött maga köré. Nagy meglepetést keltett, hogy decemberben Tóth szakított korábbi bizalmasával, a zuglói önkormányzat etikai bizottságának vezetőjével, Luca Gáborral, akit javaslatára a fővárosi MSZP kizárt a pártból.

Az MSZP Zuglói szervezete szerepelt feladóként azon a levélen, amelyben néhány napja a kerületi Fideszt, a polgármesteri hivatalt és a vagyonkezelő cég vezetőjét értesítette Luca viselt dolgairól. Az írás beható ismeretekről tanúskodik a volt bizalmas személyes ügyeiről, bírósági pereiről, anyagi helyzetéről. A "korrupció ellenes" név mögé rejtőző feladó azt is tudatja, hogy információi vannak egy nemrég ellopott autó kalandos történetéről, amelyeket nemcsak a címzettekkel kíván megosztani, hanem a rendőrökkel is.

Természetesen Tóth ügyei sem maradtak titokban. Egy sos.zuglo álnevű ismeretlen több részletes írásban értekezett a pártvezető kapcsolatait. A küldő kifejezetten kérdedik azzal, hogy a zugló MSZP-elnöknek közeli ismerősei közé tartozik.

Az emailek többek között kitérnek arra, hogy Tóth elhallgatta a helyi párttagok elől, hogy az általa a vagyonkezelő igazgatására meghívott menedzserpáros korábban már volt őrizetben nagy vagyoni hátrány okozásának gyanújával. A levelek részletes kapcsolati térképet is szolgáltatnak, bemutatva, hogy Tóth körül megjelent ügyvédek, tanácsadók milyen megrendeléseket kaptak az önkormányzattól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?