Szilárda
-4 °C
2 °C

Órákig elérhetetlenek voltak a tűzoltók Szentendrén

2010.01.21. 09:34
Nem elég, hogy elromlott a szentendrei tűzoltóság segélyhívó vonala, a szolgáltató Magyar Telekom ügyfélszolgálatosai sem bizonyultak túl segítőkésznek.

Órákig nem volt elérhető a Szentendrei Tűzoltóság segélyhívója szerda este. Benke Donát, a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője elmondta: szerdán este nyolc óra körül vették észre, hogy a 105-ös segélyhívó vonalaik kívülről indított hívásra foglaltat jeleznek, pedig nem is beszélnek rajta.

A szolgáltató telefonos menürendszerében bejelentkező ügyfélszolgálatosokkal nem tudtak dűlőre jutni, végül egyórás telefonálgatás után találtak valakit, aki azt ígérte, hogy segít megoldani a problémát. Éjfél előtt nem sokkal álltak helyre a segélyhívók. A tűzoltók egyelőre nem tudják, hogy a hozzájuk tartozó 9 településről - ez körülbelül 100 ezer lakost jelent - kért-e volna segítséget tőlük valaki szerdán este.

A tűzoltóságnak 4 105-ös segélyhívója van, ezt ismerik a legtöbben. Van egy városi számuk, amit sokan nem ismernek, illetve egy ügyeleti mobiltelefonjuk is, viszont ennek a számát jogszabályi előírások miatt nem reklámozhatják. Általában, ha mind a 4 segélyhívó vonaluk foglalt, akkor a hívást automatikusan a legközelebbi tűzoltóságra - például a fővárosba, vagy a katasztrófavédelem Pest megyei ügyeletére irányítja át a rendszer. Ezúttal tőlük sem kaptak riasztást, előfordulhat, hogy nem is volt ilyen, viszont az sem lehetséges, hogy 100 ezer ember tűzvédelem nélkül maradjon egy telefonos hiba miatt - tette hozzá Benke Donát.

A Magyar Telekomnál későbbre ígértek magyarázatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!