Boross Péter kilép az MDF-ből

2010.01.25. 18:44 Módosítva: 2010.01.25. 19:18
A volt miniszterelnök levelet írt az MDF-nek, amiben tájékoztatja pártját a kilépésről. A jövőben életkora miatt nem akar részt venni a napi politikában, inkább figyelő öregúr szeretne lenni. Az MDF még nem kapta meg a levelet, de tiszteletben tartja Boross Péter álláspontját.

Boross Péter kilép a Magyar Demokrata Fórumból, erősítette meg a volt miniszterelnök az MTI információját hétfőn.

A politikus érdemben nem akarta kommentálni döntését. Mint mondta, aki valamennyire tájékozott az ő utóbbi időben tanúsított magatartásával kapcsolatban, az sejtheti, hogy most mi váltotta ki belőle, hogy a jövőben még passzív tag sem lesz az MDF-ben.

Tavaly júniusban megszakítottam a kapcsolatot az MDF különböző vezető testületeivel, és most, az események tükrében írtam egy magánlevelet az elnökségnek, amelyben valóban azt közöltem, hogy kilépek az MDF-ből, fogalmazott a politikus.

07

A jövőbeni politikai szerepvállalását firtató kérdésre Boross Péter azt válaszolta, életkora miatt nem tervezi a részvételt a napi politikai folyamatokban, inkább figyelő öregúr szeretne lenni, "aki, ha nagyon muszáj és kérdezik, akkor megszólal".

"Kinőttem én az utánam következő generációk által teremtett politikai vircsaftból és ezt már nem kívánom folytatni" - mondta Boross Péter.

Az MDF nem kapta kézhez Boross Péter levelét, amiben arról ír, hogy kilép a pártból; amennyiben mégis igaz lenne a hír, tiszteletben tartjuk a volt miniszterelnök álláspontját, mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője a hírre reagálva. Kiemelte, mindent elkövetnek, hogy Boross Péter számára is bebizonyítsák az MDF politikájának helyességét.

A politikus tavaly nyáron levélben közölte a párt vezetőivel, hogy vállalhatatlannak tartja a párt irányvonalát, ezért megszakítja a kapcsolatot. A levélben a pártban történt kizárásokat is kifogásolta.

"Nekem az elvek és eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás a feltételezett siker érdekében" - olvasható a levélben.

Boross Péter tavaly januárban egyébként le is mondott parlamenti mandátumáról, azt azonban követekzetesen cáfolta, hogy távozásának oka köthető Dávid Ibolyához vagy a párt vezetésének teljesítményéhez.