Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hiszékeny időseket károsítottak meg Nagykanizsán

2010.01.26. 11:40 Módosítva: 2010-01-26 11:45:41
Húsért kért húszezer forintot egy ismeretlen, egy álpostás pedig a beígért pénz átadása helyett a gyűrűjét vitte el áldozatának az elmúlt napokban Nagykanizsán - közölte a Zala megyei rendőrség kedden az MTI-vel.

Az első eset egy nyugdíjassal történt, akit vasárnap a nagykanizsai buszpályaudvaron faggatott ki egy ismeretlen - mondta Csizmazia Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az idős ember elmondta a nevét, a lakcímét, így a tettes előbb ért a lakáshoz, mint a férfi, akinek csak a felesége tartózkodott otthon.

Az asszonytól az elkövető húszezer forintot kért arra hivatkozva, hogy a párja húst vásárolt, amit ki kell fizetnie, és a ház előtt várja, hogy levigye neki a pénzt. Az ismeretlen megkapta az asszonytól a kért összeget, s mire az idős férfi hazaért, már nyoma sem volt az elkövetőnek.

Hétfőn, ugyancsak Nagykanizsán vert át egy nyugdíjas asszonyt egy tolvaj, aki a posta közelében szólította le áldozatát. Az asszonynak azt mondta, hogy ő postás, pénzt hozott neki, de csak a nő lakásán adhatja azt át.

A lakásban azonban pénzt nem adott, viszont elkérte a nő kezén lévő gyűrűket azzal, hogy lemásolja a mintáit. Miután lesegítette a gyűrűket az idős nő ujjáról, az álpostás a zsákmánnyal távozott a lakásból.

A húsért pénzt kérő ismeretlen ügyében szabálysértési eljárást indítottak, a gyűrűt lopó álpostás esetében  csalás miatt indítottak nyomozást a nagykanizsai rendőrkapitányságon - mondta a sajtóreferens.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?