Hiszékeny időseket károsítottak meg Nagykanizsán

2010.01.26. 11:40 Módosítva: 2010.01.26. 11:45
Húsért kért húszezer forintot egy ismeretlen, egy álpostás pedig a beígért pénz átadása helyett a gyűrűjét vitte el áldozatának az elmúlt napokban Nagykanizsán - közölte a Zala megyei rendőrség kedden az MTI-vel.

Az első eset egy nyugdíjassal történt, akit vasárnap a nagykanizsai buszpályaudvaron faggatott ki egy ismeretlen - mondta Csizmazia Péter, a rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az idős ember elmondta a nevét, a lakcímét, így a tettes előbb ért a lakáshoz, mint a férfi, akinek csak a felesége tartózkodott otthon.

Az asszonytól az elkövető húszezer forintot kért arra hivatkozva, hogy a párja húst vásárolt, amit ki kell fizetnie, és a ház előtt várja, hogy levigye neki a pénzt. Az ismeretlen megkapta az asszonytól a kért összeget, s mire az idős férfi hazaért, már nyoma sem volt az elkövetőnek.

Hétfőn, ugyancsak Nagykanizsán vert át egy nyugdíjas asszonyt egy tolvaj, aki a posta közelében szólította le áldozatát. Az asszonynak azt mondta, hogy ő postás, pénzt hozott neki, de csak a nő lakásán adhatja azt át.

A lakásban azonban pénzt nem adott, viszont elkérte a nő kezén lévő gyűrűket azzal, hogy lemásolja a mintáit. Miután lesegítette a gyűrűket az idős nő ujjáról, az álpostás a zsákmánnyal távozott a lakásból.

A húsért pénzt kérő ismeretlen ügyében szabálysértési eljárást indítottak, a gyűrűt lopó álpostás esetében  csalás miatt indítottak nyomozást a nagykanizsai rendőrkapitányságon - mondta a sajtóreferens.