Kártérítést követelnek Molnár Oszkártól

2010.01.26. 16:21
Több szervezet és magánszemély polgári peres eljárást kezdeményezett Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere ellen, kártérítésre vonatkozó igényüket a felperesek jogi képviselője benyújtotta a Borsod megyei bírósághoz.

Anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést követel Molnár Oszkártól egyebek mellett a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény cigány kisebbségi önkormányzata, valamint több olyan magánszemély, akiket - állításuk szerint - a polgármester megrágalmazott, megsértett.

A felperesek azt írták: nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán a származásuk miatt rágalmazás érjen, ezért fordultak bírósághoz.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A polgármester név szerint említette Szendrőládot és Lakot.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője elmondta: a keresetet a bíróság átvette.