Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kártérítést követelnek Molnár Oszkártól

2010.01.26. 16:21
Több szervezet és magánszemély polgári peres eljárást kezdeményezett Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere ellen, kártérítésre vonatkozó igényüket a felperesek jogi képviselője benyújtotta a Borsod megyei bírósághoz.

Anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést követel Molnár Oszkártól egyebek mellett a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény cigány kisebbségi önkormányzata, valamint több olyan magánszemély, akiket - állításuk szerint - a polgármester megrágalmazott, megsértett.

A felperesek azt írták: nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán a származásuk miatt rágalmazás érjen, ezért fordultak bírósághoz.

Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A polgármester név szerint említette Szendrőládot és Lakot.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője elmondta: a keresetet a bíróság átvette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?