Orvosszakértő vizsgálja meg a Tettrekész vezetőjét

2010.01.26. 14:59
Igazságügyi orvosszakértő fogja megvizsgálni Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet (TMRSZ) bujtogatással vádolt vezetőjét. A bíróság azért rendelte el a vizsgálatot, mert Szima Judit bejelentette, hogy az ügye szerdára kitűzött tárgyalási napjára beteség miatt nem tud elmenni.

Szima Judit a Jobbikkal is együttműködési megállapodást kötött rendészeti szakszervezet, a TMRSZ vezetője. Korábbi beszédei, illetve egy a szervezete internetes oldalán közzétett írása miatt vádolják bujtogatással. A vád szerint azzal követte el a katonai vétséget, hogy írásában és beszédeiben felszólította a rendőröket, hogy ha bűncselekményre szólító parancsot kapnak, azt tagadják meg.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a bíróság katonai tanácsa előtt folyamatban lévő büntetőügy következő, szerdai tárgyalási napja elmarad.

A közleményben csak a monogramján említett szakszervezeti vezető néhány napja benyújtott beadványa szerint ugyanis önhibáján kívül nem tud elmenni a tárgyalásra, mert beteg. Az iratokhoz orvosi igazolást is csatolt.

Tényleges betegségének, illetve egészségügyi állapotának megállapítására a bíróság elrendelte az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatát, melynek eredménye a jövő hétre várható.