Judit
3 °C
7 °C

Milliós közbeszerzési bírságot szabtak ki a zalai rendőrökre

2010.01.28. 10:52
A közbeszerzési döntőbizottság egymillió forintra büntette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot (ZMRFK), mert a portaszolgálatra kiírt pályázaton az irreálisan alacsony ajánlatot benyújtó céget hirdették ki győztesnek, írja a Zalai Hírlap.

A megyei főkapitányság szeptemberben tett közzé felhívást, portásokat kerestek napi tizenkét órára a zalaegerszegi, a nagykanizsai és a keszthelyi rendőrkapitányságra, olvasható a Zalai Hírlapban. Hat cég tett ajánlatot, a legalacsonyabb árral (725 forint/óra/fő) pályázó Vasi Nyugalom Kft. győzött.

A döntést a legdrágább ajánlattal pályázó (1187 forint) Dunasecurity Vagyonvédelmi Kft. támadta meg. Azt kifogásolták, hogy a Vasi Nyugalom még a szakmai kamara által meghatározott óradíjnál (909 forint) is alacsonyabb árat ajánlott, és nem tudják majd teljesíteni a vállalt feladatot.

A ZMRFK közölte, hogy Keszthelyen 665, a másik három objektumban pedig 680 forintos óradíjon dolgozik a portaszolgálatot jelenleg ellátó cég. A rendőrség úgy látja: a kamarai minimum ár csak ajánlás, amit a piac felülírhat.

A döntőbizottság végül súlyos jogsértést állapított meg, amiért a főkapitányság nem vizsgálta, hogy a megajánlott alacsony óradíjakkal kalkulált bérköltség eléri-e az adott ágazatban szokásos szintet. Felrótta a rendőrségnek azt is, hogy a nyertessel az eljárást lezáró szerződés már meg is kötötték, így a jogsértés nem orvosolható.

Tiborcz János megyei főkapitány szóvivőjén keresztül azt üzente, nem tud a bírságról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?