Sötétbe borult az Aranybika

2010.01.28. 09:04 Módosítva: 2010.01.28. 09:19

Áram nélkül maradt a Debrecen egyik jelképeként ismert Hotel Aranybika. A szolgáltató közel 30 millió forintos áramtartozás miatt kapcsolta le szerda este a patinás szállodát ellátó elektromos vezetéket - írja a Hajdú-Bihari Napló.

A Cívis Grand Hotel Aranybika szálló és Nagytemplom (Fotó: H. Szabó Sándor)
A Cívis Grand Hotel Aranybika szálló és Nagytemplom (Fotó: H. Szabó Sándor)

Az épületben több bolt is működik, amelyekben szintén nincs most világítás, bár tulajdonosaik kifizették a számlákat. Az Aranybika vendégeit szerdán két másik debreceni szállodában helyezték el. Az Aranybikát üzemeltető Cívis Hotels Zrt. vezérigazgatója vitatja a tartozás összegét, ezért erről csütörtökön még tárgyalnak az E.ON Hungária Zrt. képviselőivel.

Kutas István, az E.ON szóvivője szerint a szállodában egy 20 millió forintos, lejárt tartozás miatt kapcsolták ki az áramot. "Tavaly szeptember óta több részletfizetési megállapodást is kötöttünk a szálloda tulajdonosával, a Cívis Hotel Zrt-vel, azonban az esedékes törlesztést nem fizették, így eddig 8 kikapcsolási felszólítást kellett küldenünk számukra" - írta lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Kutas állítása szerint a tartozás tényét és mértékét eddig sem a szálloda, sem a mögötte álló cégcsoport sem vitatta. "Ezért furcsáljuk a szállodaigazgató nyilatkozatát" - írta Kutas, aki a szerdai lekapcsolást azzal indokolta, hogy a Civis Hotel Zrt. csődeljárás alatt állt, az E.ON pedig nem kívánta tovább növelni a veszteségét.