Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sötétbe borult az Aranybika

2010.01.28. 09:04 Módosítva: 2010-01-28 09:19:19

Áram nélkül maradt a Debrecen egyik jelképeként ismert Hotel Aranybika. A szolgáltató közel 30 millió forintos áramtartozás miatt kapcsolta le szerda este a patinás szállodát ellátó elektromos vezetéket - írja a Hajdú-Bihari Napló.

A Cívis Grand Hotel Aranybika szálló és Nagytemplom (Fotó: H. Szabó Sándor)
A Cívis Grand Hotel Aranybika szálló és Nagytemplom (Fotó: H. Szabó Sándor)

Az épületben több bolt is működik, amelyekben szintén nincs most világítás, bár tulajdonosaik kifizették a számlákat. Az Aranybika vendégeit szerdán két másik debreceni szállodában helyezték el. Az Aranybikát üzemeltető Cívis Hotels Zrt. vezérigazgatója vitatja a tartozás összegét, ezért erről csütörtökön még tárgyalnak az E.ON Hungária Zrt. képviselőivel.

Kutas István, az E.ON szóvivője szerint a szállodában egy 20 millió forintos, lejárt tartozás miatt kapcsolták ki az áramot. "Tavaly szeptember óta több részletfizetési megállapodást is kötöttünk a szálloda tulajdonosával, a Cívis Hotel Zrt-vel, azonban az esedékes törlesztést nem fizették, így eddig 8 kikapcsolási felszólítást kellett küldenünk számukra" - írta lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Kutas állítása szerint a tartozás tényét és mértékét eddig sem a szálloda, sem a mögötte álló cégcsoport sem vitatta. "Ezért furcsáljuk a szállodaigazgató nyilatkozatát" - írta Kutas, aki a szerdai lekapcsolást azzal indokolta, hogy a Civis Hotel Zrt. csődeljárás alatt állt, az E.ON pedig nem kívánta tovább növelni a veszteségét.