Zuschlag lyukat beszélt a bíró hasába

2010.01.28. 14:51 Módosítva: 2010.01.28. 14:57
Zuschlag János meghallgatásával folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Zuschlag-ügy tárgyalása. A politikus kérte, hogy szólhasson, mert reagálni akart az eddigi tanúk, vádlottak vallomásaira.

A volt szocialista politikus azt mondta, hogy sem 2002-ig, sem pedig azután nem törekedtek arra, hogy olyan civil hálózatot építsenek ki, melynek csak az lett volna a célja, hogy ifjúsági politikai szervezetek finanszírozását biztosítsa.

Úgy fogalmazott, azt fenntartja, hogy néhány egyesületnek ez volt a szerepe, de ezt nem tartja hálózatépítésnek. Zuschlag azt mondta, társai nem vettek rész a civil szervezetek alapításában, őket csak kisebb szívességekre kérte.

 
Zuschlag a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tárgyalótermében
Zuschlag a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tárgyalótermében

Zuschlag azt mondta, hogy törvénytelenséget senkitől sem kért és hogy minden olyan pályázat mellett lobbizott, amelyik hozzá befutott és nem csak azok mellett, amelyek az ellene és társai ellen felhozott vádban szerepelnek.

A volt képviselő két és fél órán keresztül elemezte a bíróságon meghallgatott vádlottak és tanúk vallomásait.

Az ügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és tizenöt társa ellen. Zuschlag korábban az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt.