Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Fidesz: vegyék le az MSZP-listáról Gyurcsányt és Verest

2010.01.29. 17:20
A Fidesz elnöksége arra kéri Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy kezdeményezze Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter törlését a szocialista párt országos listájáról - közölte Narvracsics Tibor pénteken Budapesten.

A Fidesz elnöksége Mesterházy Attilának írt levelében - amelyet az ellenzéki párt frakcióvezetője szignált - azt írja: "kérjük, ne tegyék lehetővé, hogy Gyurcsány Ferenc és Veres János a felelősségre vonás elől a mentelmi jog mögé bújjanak".

Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján azt mondta: Gyurcsány Ferenc és Veres János két olyan "emblematikus figurája" az elmúlt időszaknak, "akik tevékenyen is részt vettek a közvélemény, a választópolgárok, illetve a nemzetközi közvélemény megtévesztésében, a hazugságokon alapuló politikában". "Ott vannak, előkelő helyen vannak, és ők jelképezik továbbra is a Magyar Szocialista Párt listáját" - tette hozzá.

Olyan emberek

Miközben az MSZP új kezdetről, új arcokról és új lendületről beszél, a jelöltjeik között és a listájukon olyan emberek vannak, akiknek a jelenléte eleve meghiúsítja, hogy ezzel kapcsolatban bármi is hitelesen hangozzék - vélekedett a politikus.

A Mesterházy Attilának írt levélben a Fidesz elnöksége egyrészt kifejezi reményét, hogy valóban egy új fejezet kezdődik a magyar politikában a választások után. Másrészt azonban kifejezi abbéli kétkedését, hogy Gyurcsány Ferenccel és Veres Jánossal az MSZP valóban le tudná zárni "a hazugság időszakát", és a magyar politikában egy új időszakot tudna elkezdeni - mondta Navracsics Tibor.

Arra a kérdésre, nem érzik-e úgy, hogy ezzel a kéréssel egy párt belügyeibe avatkoznak be, a frakcióvezető úgy reagált: a Fidesz elnöksége ad egy esélyt az MSZP-nek, hogy amiről beszél, azt váltsa tettekre is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?