Újabb dokumentum a bábolnai polgármester büntetőügyében

2010.01.29. 11:24
Bizonyítékot mutatott be Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere ellen. A dokumentum szerint Horváth 20 millió forint magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt-től. Ez az a cég, amelyik a legalacsonyabb árral pályázva nyerte el egy állami tulajdonban lévő földbirtok haszonbérleti jogát a bábolnai önkormányzat döntése értelmében.

Budai Gyula bemutatta annak a kölcsönszerződésnek az eredeti példányát, amely szerint Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt. vezérigazgatójától.

Ez a cég volt az, amely megnyert egy, a bábolnai önkormányzat által kiírt pályázatot egy 85 hektáros állami terület bérbeadására, emlékeztetett Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója pénteken Budapesten, a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján. "Teljesen egyértelmű, hogy az események összefüggnek" - fogalmazott.

Véleménye szerint teljesen igaza volt abban a feltevésben, hogy a Horváth Klára vezette bábolnai önkormányzat jogszabályellenesen adta bérbe három évre azt a 85 hektáros állami területet, amely miatt büntetőeljárás indult az ügyészségen.

Bábolna önkormányzata olyan földterületre írt ki pályázatot, és adott bérbe, amelyre nem volt vagyonkezelői joga, közölte Budai Gyula. Azt mondta, így az érintett földterületre nem is lett volna joga az IKR-rel szerződni. Felidézte azt is, hogy mindezek alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvénytelennek nyilvánította a Bábolnával kötött földhasználati szerződést, és a földterület visszakerült az MNV tulajdonába.

Horváth Klára január 18-án azt közölte, hogy hamis az a kölcsönszerződés, melyben 20 millió forintot kapott az IKR Zrt. vezérigazgatójától, és hamis Budai Gyula vádaskodása, aki úgy véli, hogy emiatt a legalacsonyabb árat kínáló IKR kapta meg a 85 hektáros bábolnai földterület haszonbérleti jogát.

Ezzel kapcsolatban a Magosz szövetségi igazgatója pénteki tájékoztatóján azt üzente a polgármesternek: "jó lenne, ha befejezné a hazudozást".

A sajtótájékoztató után Budai Gyulát tanúként hallgatta meg az ügyészség a Horváth Klára elleni nyomozásban. (A magoszos szövetségi igazgató január 17-én közölte, hogy nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára ellen.)

A Komárom-Esztergom megyei település polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel az MNV az alapszerződést érvénytelenítette, semmissé vált az az ügy, melyre Budai hivatkozik.  • Hírek
  • Bankszámla